Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Úgy gondoltam...

2010. május 19. - Skata

... bizonyára örülnétek annak is, ha naponta az egyik oldalhasábban az adott napi ige rövidebb magyarázatát adnám. Tehát holnaptól keressétek a " Mai ige" rovatot!

Legújabb tervem, hogy egy énekkört alakítok. Régi vágyam, gondolatom, de valahogy eddig sosem tudtam megvalósítani. Remélem, hogy most lesznek, akik támogatnak ebben és imádkoznak is azért, hogy létrejöhessen. A végső lendületet az adta, hogy tegnap csodálatos élményben volt részem. A gyermekeimmel ebéd előtt együtt énekeltük az asztali áldást. Levente szeme is elkerekedett egy pillanatra: tisztán énekeltünk, és őszinte szívből áldást kérve.  ( Egy 3,5 éves, egy 7,5 éves és én.) Levente a következő szavakkal fejezte ki ezt a harmóniát: " mintha egy hang lenne."

Mezőberénynek sajnos nem erőssége az éneklés. Pedig az ének közösségformáló lehetőség. Szeretném, ha nagyobb teret kapna az egyházi népének, a szép korálének és minden más műfajú dicséret is. De ezt tanulni, gyakorolni kell. ( Úgy tudom, Csepregi Zsuzsa lelkésznő istentiszteletek után tartott énekórákat a gyülekezetnek.)

Hogy nyáron jutunk- e már valamire, nem tudom, de szeptembertől mindenképpen jó lenne! Valaki azt mondta: " Aki énekel, kétszeresen imádkozik."

Énekeljetek új éneket azÚRnak, énekelj az ÚRnak, te egész föld!Énekeljetek az ÚRnak, áldjátok nevét, hirdessétek szabadítását minden nap! Zsoltár 96, 1-2 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr102016433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása