Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Kinyíló ajtó

2010. szeptember 29. - Skata

Ajtó nyílik. Hallom. Nincs beolajozva. Jó lenne végre valamit tenni, hogy ne nyikorogjon. Vagy mégsem. Így legalább már előre hallom, hogy valaki jön. Jellegzetes zaj ez, de ilyenkor nem rezzenek ösze, hanem kíváncsian várom az érkezőt.

Ajtó nyílik. Örülök neki. Végre! Órák óta ülök itt a váróteremben. Néha valaki erre jár, és egy másik ajtón keresztül kilép. Miért nem ez az ajtó nyílik? Mit csinálnak mögötte? Nem tudják, hogy én itt kint minden idegszálamat megfeszítve koncentrálok a kilincsre? Jó lenne, ha valaki valami bíztatót mondana. Ez a tétlenség felőrli a belső erőimet.  Talán olvasnom kellene. De nem is hoztam magammal semmit. Azt gondoltam, hamar végzek. Ajtó nyílik. Még mindig nem az, ami előtt nekem kell várakoznom. Feladom. Dühös vagyok. Mennyi időt pazaroltam el! Hát csak ennyit érnék? Miért nem mondták, hogy menjek el. Hiába...

Ajtó nyílik. Nagyon vártam már. Régen állok itt kint a  sötétben. A szüleim házához évek óta nincs kulcsom. Minek? Úgyis olyan ritkán jövök haza. A kerítésen át bejutottam ugyan, de a házba nem tudtam bemenni. Itt az udvaron ültem le egy kis időre. Nem számítottak arra, hogy már ma hazajövök. A temetőben jártak, halottak napja előtt még elvitték a krizantémokat. Itthon vannak. Már nem is fázom. Már nem kell ezt a néhány hunyorgó csillagot figyelnem. Ajtó nyílik. Megérkeztek.

Ajtó nyílik. Bizonytalanul matat valaki a zárnál. Fordul a kulcs, és a fény is kiszűrődik ahogy a faajtó lapja megmozdul. Még nem lép ki. Talán egy kardigánt terít a hátára. Igen, cipőt cserél. Én meg csak nézem azt a vékony kis fénycsíkot. A benti meleg és az otthon illata nem áramlik ki rajta. De bíztató világosság ez. 

Nyitott ajtó. A reménység jele, lehetőség rejtőzik mögötte,  a találkozás öröme. Valami, ami előtt eddig akadály állt, most megmutatkozik számunkra. - Megannyiszor átéltem, hogy zárt ajtókat kopogtattam. Igen, átvitt értelemben. Nem értettem, hogy ezt a kicsi mozdulatot miért nem lehet megtenni.-  Vannak biztonsági záras, agyonbiztosított ajtók. Több kulcs, sőt kód kell, mire bejuthatunk- vagy kijön mögüle bárki. Sok szív ilyen. Tele van gyanúval, bizalmatlansággal. Pedig Jézus a szívünk ajtaján kopogtat... Az egyetlen jó érkezne hozzánk Isten személyében.

Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. Jelenések 3,20

Nyitott ajtó- szabad ma nagy örömmel mondanom: egy ajtó egyre szélsebbre tárul. Melyik? Egy titkos ajtó! Egy olyan ajtó, ami nekem nagyon fontos. Imádkozzatok, hogy belépjek, s ha már ott vagyok ne fogadjon semmi meghökkentő, vagy rossz. Ha már az Úr nyitott ajtót ad, akkor adja meg a jó folytatást is!

"Ezt mondja a Szent, az Igaz, akinél van a Dávid kulcsa, és amit kinyit, senki nem zárja be, és amit bezár, senki nem nyitja ki: Tudok cselekedeteidről. Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be, mert bár kevés erőd van, mégis megtartottad az én igémet, és nem tagadtad meg az én nevemet." Jelenések 3, 7-8

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr632332718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2010.09.29. 22:14:38

Jó szokás részemről és Köszönet a válaszokért.

Pár gondolatom amik így este jönnek a témával kapcsolatosan.Sokszor nem találok
ajtókat csak nagy kő falakat és nincsen
rá annyi energiám ,hogy lebontsam őket.
Ma már azt gondolom,hogy Isten teremtette
az Embert ,és mindenki előtt ott van az ajtó,DE NEM KAPOTT mindenki KULCSOT.
Ha Valaki kinyitja az ajtót ,BE KELL
MERNI LÉPNI másképp minden hiába.

Hát leírni sokkal könnyebb , DE megcselekednem ,segítenem Sokkal nehezebb (őszintén még nem megy)
DE vannak dolgok amikért úgy érzem
érdemes küzdeni.
MI Emberek tapasztalunk,emlékezünk,
ÉS ISTEN SEGÍTSÉGÉVEL cselekszünk?

A HÁLA A Tisztelet jele is?
Én ezért is Írom

Hálás Köszönet (Köszi) !

FERI

Skata 2010.09.30. 21:49:03

@feró: Nagy lépés, ha felfedezzük, hogy minden tettünk és lehetőségünk mögött az Úr áll. Aki nem számol Isten létével, az csak a test működésével és a saját ismereteivel és az csak a " halálbiztos" jövővel tud számolni. Hiszem az elől senki ki nem térhet.
Jó, ha eljutunk odáig, hogy elhisszük Jézus szavát: " nélkülem semmit sem tudtok cselekedni". Jn 15.
Isten pedig nem kicsinyes, adja segítő jóságát, szeretetét azoknak is, aki nem kérnik, vagy nem érdemes rá.
Bölcs és boldog az az ember, aki ezt komolyan veszi.
A hála és a tisztelet egy tőről fakadnak- elismerem a másikat. Jónak, követendőnek és példaadónak gondolom (nagyra tartom) , s ezért tisztelem őt- s mivel ez mind engem ért el, hálás vagyok érte.
Remélem, azért holnap tudunk a fórumesten beszélgetni is a témáról. A hét egyik fénypontja számomra is a bibliaiskola.
Jó éjt- áldást és békességet!
K
süti beállítások módosítása