Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

öröm

2010. október 27. - Skata

Nagyon zsúfoltak a napjaim- ezt a bejegyzést is éjszaka írom. Arra gondoltam, ha valaki valami újat szeretne találni, mindenképpen tájékoztatnom kell arról, miért is nincs itt két napja semmi változás. Egész egyszerűen nem voltam két napja a gépem mellett!

Ugyanakkor bár sok feladat tornyosul elém- mégis nagy az örömöm! Több oka van ennek a benső derűnek.  A legfontosabbal kezdem: jó, ha egészen egyszerű, gyermeki bizalommal elhisszük Istenünk szavait. Ha így teszünk örülhetünk annak, hogy valóban vezet, konkrét eseményekben mellénk áll, sőt előttünk megy. Számomra ilyen a hónap igéje: " Íme nyitott ajtót adtam eléd, amit senki sem zárhat be." Jelenések 3,8  Újra és újra átélem benne Urunk hatalmát, azt az erőt, aminek senki sem állhat ellene. Átélem, hogy ha valamit Ő elhatároz, az magával ragad, és olyan jó ezzel sodródni, ebben az áramlatban lenni. Ez az egy mondat képes félelmeket oszlatni, képes reményt adni. Egyszóval most ez az örömöm legelső forrása: az ige tényleg nem halott betű, szöveg, hanem sokkal több: Istenünk hozzánk szóló, bennünket hitünkben erősítő, bátorító szava, kedves és határozott üzenete.

Az öröm másik forrása, hogy régi kedves ismerősökkel töltettem el pár órát ma és tegnap is. Egy professzorral, akinek szívügye a legkisebbek között végzett valláspedagógia. Az ovisoknak úgy mesél el egy bibliai történetet, hogy a felnőtteknek is leesik az álluk. Olyan dinamikus és olyan élettel, Lélekkel teli az, ahogyan átadja a régen ismert bibliai történeteket, hogy magával ragad, betölti a szívünket és valahogy elkezdünk formálódni általa. Frieder Harz számomra példakép, tanítómester is.

Örömöm legutolsó oka, a régi kedves barátokkal, munkatársakkal, óvónőkkel való találkozás. Már megint rengeteget nevettünk, már megint elhatároztunk mennyit dogozunk majd együtt, ötleteltünk, terveztünk. De jó volt feleleveníteni a közös munkát, a nagy egymásra hagyatkozást, azokat a csomópontokat is, amik összehoztak minket. A szomorú pillanatokat és a komikus helyzeteket is előhoztuk- igen, mindent újra éltünk. Csodálatosan feltöltött, megerősített, a barátságot megszilárdította, a szeretetet elmélyítette. Jó volt újra együtt lenni, ha csak néhány hosszabb beszélgetés erejéig is.

Azt gondolom, az éjszakai órán ennyi tőlem sok is... Legyen örömteli napotok, melyben helye van Isten szeretetének, a tanulásnak és figyeünk a körülöttünk élőkkel való kapcsolatokra!

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr302402049

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Németh Bálint – POHARAK A PADLÓN 2010.10.27. 10:59:03

Mielőtt lefekszel, tanácsolta apám, készíts egy pohár limonádét vagy szörpöt a kisszekrényre, az ágy mellé. Ha éjszaka felébredsz, ihatsz. Ez megtetszett. Minden este kotyvasztottam egy pohár limonádét. Azt szerettem legjobban. A csapvizet meg sem bírt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2010.10.27. 22:47:42

Szia!

Őszinte és Mély Tisztelet Feléd.
Mert AKI az Én kifejezésemmel élve
Nemes Célokért Küzd és Tesz az Tudja,hogy Miért ,Merre és Hogyan tegye és szerintem ez Benne van ,mert ezért .... (ISTEN ÁLDÁSA)
Néha nehezen találok szavakat,Hát ez van.

Hálás Üdvözlet és Jó munkát Kívánok!

FERI

Skata 2010.10.28. 08:24:39

Ha Isten segít a falakon is átugrom. ( Zsoltár 18.) Bátortanalul nem lehet semmit sem tenni, az bizonytalanságot és erőtlenséget hirdet. De nem mindegy, hogy nagy az önbizalmunk, vagy az Úrban bízunk, aki mindent megtehet. Így vagyok most. Hiszem, hogy Ő ad bölcsességet, jó szavakat, lehetőséget a Róla való tanúskodásra, és az Ő ügyét megáldja, munkálja- nekem pedig alázatosan csak tennem kell, amivel megbíz. Köszönöm a szép szavakat, mégis mindenért Istené a dicsőség! Legyen áldás a te napodon terveiden, útkereséseden is! K
süti beállítások módosítása