Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Gáncs Péter lett a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök- püspöke

2010. november 26. - Skata

Zsinatunk ma választotta meg egyházkerületünk, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökét az elnök- püspöki tisztségre.

Rövid részlet a beszédéből:

.... A „humánerőforrásnak” ez a fokozott megbecsülése előfeltétele annak, hogy a döntő többségében jól működő és fejlődő intézményhálózatunk mellett, a gyülekezeteinkben folyó közösségépítés is felszálló ágba kerüljön. Hiszem, hogy a krisztusi értékekben gazdag, missziói lelkületű, azaz sokszínű, nyitott és befogadó egyháznak, gyülekezetnek van jövője, ahol minden nemzedék otthonra, közösségre találhat. Ebben a remélt jóízű csapatjátékban bizalommal kérem elnöktársam, püspök és felügyelő testvéreim, a zsinat és az országos egyház vezetőinek, valamint összes munkatársamnak a segítségét, továbbá egyházunk népének imádkozó támogatását. Isten áldása kísérje közös szolgálatunkat! Erős vár a mi Istenünk!” – fejezte be beszédét a püspök.

Püspök úr nyilatkozata az alábbi linkre kattintva érhető el:

http://www.evangelikus.hu/aktualis/zsinati-hirado-percrol-percre/gancs-peter-puspoek-nyilatkozata-megvalasztasaval-kapcsolatban

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr482474605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása