Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

A bűnbeesés története kicsit másképp

2010. május 25. - Skata

Vannak dolgok, témák, amik szinte mindenkit foglalkoztatnak. Ezeket különféleképpen gondoljuk végig, s ahányan vagyunk, annyiféleképpen képzeljük el. Ilyen a  bűn jelenléte is a világban. A gonosz és a bűn nem Isten akaratából van, nem is teremtmények. De akkor miért és hogyan kaphatott teret a világban? Mark Twain: Ádám és Éva naplója című műve olykor humoros, máskor elgondolkodtató. Ez az írás nem feltétlenül tetszik mindenkinek, és egy- egy momentumra több figyelmet és időt is fordíthatott volnaaz író. Mégis jó elolvasni és ennek tükrében újra 1 Mózes 3. fejezetét valmint  végiggondolni, hogyan vélekedünk a bűnbeesésről és következményéről a halálról.

 " PÉNTEK

 A hosszú hajú furcsa dolgot mesél nekem. Állítólag a kígyó biztatja, egyen a tiltott fa gyümölcséből, mert akkor nagy és felemelő tapasztalatokhoz juthat. Megmagyaráztam neki, hogy ennek egészen más következménye is lehet. Mert eljönne erre a világra a "halál". Ezzel sajnos nagy hibát követtem el, mert csak bogarat tettem a fülibe. Szeretné megmenteni a beteg ölyvét és friss húst adni a bánatosan sompolygó oroszlánoknak és tigriseknek. Azt tanácsoltam, hogy kerülje a tiltott fát, eszébe ne jusson hozzányúlni. Erre azt felelte, hogy semmi közöm hozzá. Utóvégre nem vagyok az ura és parancsolója. Nyilván ezzel akart viszonyunk rendezésére késztetni. Én azonban úgy tettem, mintha a parancsolásra vonatkozó megjegyzést nem is hallottam volna.

  SZERDA

Olyasmi történt, amit az emberiség sohasem fog kiheverni! A napokban ismét megszöktem. Egész éjjel olyan gyorsan nyargaltam, ahogyan a lovam csak bírta. Reméltem, így kijutok a Parkból, és más országba kerülök, még mielőtt a szerencsétlenség ránk szakad. Tervem sajnos nem sikerült. Körülbelül egy órával napkelte után virágos réten lovagoltam át. Állatok ezrei legelésztek itt békésen, vagy aludtak, vagy szokásuk szerint egymással játszadoztak. Ám egyszerre borzalmas ordításban és morgásban törtek ki. Egy pillanat alatt a síkság csatatérré változott, az állatok vadul marcangolni kezdték egymást. Rögtön tudtam, mi történt: Éva evett a tiltott fa gyümölcséből, és a "halál" megjelent a Földön. A tigrisek a lovamra ugrottak és széjjeltépték! Csak nagy üggyel-bajjal tudtam megmenekülni."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr662031324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2010.05.28. 21:38:28

Szia!

Nagyon jó történet.
Tudod Én kezdem azt Hinni nincs halál
csak a test elmúlása.
és persze Élvezni és vidáman Élni az Életet a Legjobb.

Rh+ 2010.05.29. 14:18:44

Valóban nincs halál. A lélek él tovább, ha a szív már nem is dobog.

Skata 2010.05.30. 14:36:37

A Bibliában arról olvashatunk, hogy van a hallottanknak hazája- ez a Seol, ebből jön a sehol szavunk. De arról is olvasunk,hogy egyszer majd számot adunk életünkről, a lélek újra testet kap- ez a feltámadás. S hogy hol él örökké az ember, azon múlik, Krisztus élt- e szívében, s az Ő Lelke, szeretete vezette-e tetteit. Hol töltjük az örök életet? Izgalmas, sőt fontos téma ez!
süti beállítások módosítása