Hiba a gépezetben

A szülőkkel van a  baj. Ott kezdődik a romlás. Nem a gyerekeket kell vinni a pszichológushoz, hanem a szülőket a nevelési tanácsadóhoz. Csak nem mindenki engedi, hogy beleszóljanak az életvezetésébe. Pedig arra lenne szükség, hogy a szülők átgondolják, milyen tettüknek és szavuknak mi a következménye. Jó lenne, ha felfigyelnének arra, mennyi minden múlik  a példaadásukon, a követekezetességükön, azon, ahogyan élnek, gondolkodnak. Nem tarthatja vissza a gyereket a  dohányzástól, ha maga is fújja, mint a gyárkémény, nem óvhatja mega  korai szextől, ha maga is rendezetlen viszonyokban él, nem tudja a szenvedélybetegségekről jól informálni, ha maga is problémák esetén, de akár naponta is a pohár fenekére néz. A szülők hitelességével és tekintélyével, a szülők normarendszerével van a baj.

Elgondolkodtam egy tanácskozás kapcsán. Mióta van hiba a gépezetben? Hiszen a szülőknek is voltak szüleik, és azoknak is voltak szüleik. Normális esetben mindenki a helyes útra akarja vinni a gyerekeket, és mégis azt látjuk, valahogy ez nem sikerül. Logikai úton hamar tetten érhető a társadalom romlásának oka. Ez pedig nagyon egyszerű: amióta száműztük Istent, a mennyei Atyát a társadalom minden szegmenséből, azóta megyünk a lejtőn lefelé. Mert a követelményrendszer maradt, csak a tekintély nincs meg már hozzá. Nincs tisztelet sem Isten sem a szülők felé! A szeretetről már ne is beszéljünk- az érzelemmé, valami rózsaszínű romantikus érzelgősséggé változott. A tízparancsolatnak csak 1 parancsolata maradt meg, amit mindenki próbál betartani- ne ölj- de azon túl szinte mindet áthágják. Persze ha ezt a parancsolatot is szigorúbban, lényege szerint vesszük, akkor ezt is naponta sokszor megszegik, például az önpuszító életmóddal. 

Mióta van hiba a gépezetben? Azóta, hogy Isten, mint a megfellebezhetetlen tekintély és minden tekintély forrása kiesett. Jézusunk az önzetlen áldozatkész szeretet példája- ebből aztán megint olyan keveset látunk: a középpont az Ember lett. A mérték az Ember lett- igen így nagybetűvel- Isten nevét ki sem javítja a számítógép irodai programja, gépelhetem csak kisbetűvel, mint nemecsek nevét... Itt a baj! Itt a hiba  gépezetben! Jó lenne komolyan elgondolkodni, és nekiállni változtatni ezen! Ne gondoljuk, hogy másként sikerül társadalmunkat, vagy családunkat helyes irányban tartani! Nem csak beszélni kell róla- fórumokat szervezni, beszélgetni erről! Kezdjük végre el! Ó igen és még egy gondolat- nem azt a fránya hiányzó láncszemet kellene ennyire keresni, ami Darwin evulócióelméletét igazolja, hanem hívni kellene Urunkat, hogy végre minden a helyére kerüljön...