Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Szélrózsa beszámoló

2010. február 28. - Skata

https://www.youtube.com/watch?v=j4b-AkIru6g&feature=related

Tegnap nagyon sokan voltunk együtt az orosházi evangélikus gimnáziumban, a Szélrózsa előtalálkozón. ( Mezőberényből összesen huszan!!)Kb. 300 fiatal vállalta az utat: még Sopronból, Kőszegről és Bonyhádról is jöttek, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz és Jézushoz. A délelőtti csoportmunka során a fiatalok bepillantást nyertek az evangélikus istentisztelet felépítésbe, sőt arra sarkallták őket vezetőik, hogy a megszokott liturgikus elemeket a " maguk nyelvén", szemléletesen, fiatalosan dolgozzák fel. Táncos, pantomimes, énekes részek követték egymást azon az istentiszteleten, ami igazán Lélekkel teljes lezárása volt a programnak.

A nap folyamán sok beszélgetésre és találkozásra volt mód és régen nem látott barátainkat is viszontláthattuk. A Láthatatlan Színház révészei Jézus szenvedésének útjára vezettek, a játékszobában, az interaktív irodalomórán és a KIE kávéházban is nagy volt az érdeklődés.

A délutáni koncertek mindegyike megszólító erejű volt. Nekem különösen azok a zenei feldolgozások tetszettek, amikkel együtt lehetett énekelni. Úgy hiszem, sokunknak jelent csodálatos élményt az istendicsőítés mondern formája. ( Bár az is magával ragadó, ha egy szép korált énekel a tele templomnyi gyülekezet...) Szóval igazán lelket építő alkalom volt, amin gyönyörű énekek szólaltak meg. Bárcsak minél többen átélnék ezen a tavaszon a Jézusban való hit, a közös istendicséret örömét! A fiatalság igenis tud énekelni, főként akkor, ha a szívét adja a dallamokhoz!!!

Hazafelé utazva a kocsiban arról beszéltünk, hogy mekkora szükség van ilyen rendezvényekre, hogy megújuljunk, új lendületet kapjunk. Bár egy teljes napot kell átszervezni, de ilyenkor olyan sokat lehet kapni, hogy mindenképpen megéri odaszánni ezeket az órákat.

Nyáron, július 14-18 között nem csak a tizenéveseknek lesz helye a Szélrózsán. A gyerekek " Szélrózsa- oviba" mehetnek, a fiatalok " tombolhatnak" a jó zenére és sportolhatnak, éjszakába nyúlóan beszélgethetnek. Az idősebbek, ill. akik a komolyabb témákat szeretik, ugyancsak megtalálhatják a fórumokat, előadásokat. A csendet és elmélkedéseket keresők is átélhetik majd a lelki felüdülést.

Kedves Fiatal és Örökifjú Olvasó! Ha úgy érzed, különleges impulzus kellene, hogy valami végre kilendítsen a megszokott egykedvűségből és tudj igazán hinni Jézusban: ott lesz a helyed neked is a 8. Szélrózsán!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr891798455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása