Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Szeresd!

2013. szeptember 29. - Skata

Mi lakik itt? 

termesz Cathedral.jpg

És itt?

bohóchal.JPG

És kik laknak itt?

kili-maszaj29-1.jpg

Többek között ezeket a fotókat villantottam fel a mai családi istentiszteleten. A termeszkatedrálist, a bohóchal otthonát, a korallt, és ezeket a maszáj kunyhókat.

A szív is lakóhely- speciális, különleges. Érzelmi életünk, lényünk igaz valója lakik itt. Pontosan mi is? Indulatok és gyötrelmes kétségek, vagy vidámság és mély bizalom az Úr iránt? Mi lakik a szívben? Megbocsátás, irgalom, jóság és szelídség vagy pedig önszeretet, gonoszság, irigység és féktelenség? Jóindulat, vagy rosszindulat, hit vagy tagadás? Engedelmesség, alázat, vagy törtető ambíció és tudatos lázadás? Mi minden helyet kap a szívünkben és mennyi mindenkinek tartogatjuk! Otthonra lelnek benne fontos kapcsolatok, barátságok, szeretteink, de a szenvedélyeink, a megrögzöttségek és a vágyak is ott élnek. Jézusnak vajon jut- e még hely benne? Beengedjünk? És mennyi időre? 

szeresd az Urat.jpg

Egyszer azt mondta az Úr Jézus, hogy a rókáknak barlangjuk van  és az égi madaraknak fészkük, de az Emberfiának nincs hová fejüket lehajtania. Nem kap helyet. Nem talál otthonra. Ahogyan János evangéliumában is olvassuk: a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. A sötét szív megterhelt szív, bűnös szív. Olyan, ahová már nem lehet leejteni egy gombostűt sem. Az Úr Jézus szállást kér benne mégis, hogy előbb megtisztítsa és megszentelje, átformálja és érzővé tegye. Szentlelke által. Az alábbi gyermekének pontosan erről szól! Ha Jézus rendet tesz, megtisztítja a szívet, akkor a szív képes lesz szeretni- Őt az Urat, a felebarátot is mint magamat, és még az ellenséget is.

kis szívem.png

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr295539692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása