Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Valamire fogni kell...

2010. március 10. - Skata

Figyelem a reklámokat. Nem azért mert "reklámzabáló" vagyok, hanem mert sokszor tényleg nem tehetek mást, ha ki akarok tartani egy jó film mellett... A Magne B 6 reklám egész érdekes. Az anyuka szinte tudathasadásos állapotban, ingerülten tanul a kislánnyal. A feszültség oka állítólag a megnéziumhiány. A másik reklám, ugyancsak vitaminokról szól. Óriás ágyon egy törpére zsugorodott hölgy küzd a reggeli napfénnyel és a ténnyel, hogy indul a nap. Bezzeg ha legurít egy szélessprektrumú vitamint, máris lendületesebben ébredhet.  Sokan testi- lelki kimerültségüket úgy kommentálják, hogy " tavaszi fáradság". Nem vitatom el, hogy szervezetünk feléli a tartalékokat. Én is egy jó adag kávéval indítok. De szerintem nem lehet mindent erre fogni így március táján. Van lelki tápanyag is, lelki vitaminbomba, amiről még mindig túl kevés szó esik. ( Bár napi horoszkópküldés is van- heti 500 Ft+ áfáért, amit majd minden újság lapjain reklámoznak...)

Szóval a lelki vitamin: egy- egy szép istenes vers, egy- egy mély tartalmú ének, vagy zenemű, lehetőség a csendre és pár perc az imádságra-  és persze legfőképpen az Isten igéje, amiben Jézus, a Nagy Gyógyító közelít hozzánk. Aki  a bűnt elveszi és helyette éltető Lelket ad. Ha eddig nem is lettem volna meggyőződve arról, hogy milyen nagy szükségünk van Őrá, a tavasz kezdetén egyre inkább látom: kimerülnek a szeretet-készletek. Milyen régen is volt karácsony! Tavasz kezdetén a lakás is nagytakarítást igényel, de mi is, a lelkünk is. Mennyi piszok, mennyi csúnya, sötét és rendetlen dolog... Jöjjön valaki, aki rendet rak, kisöpör, türelmesen végigtisztogat minden kis zugot! Fáradt,  túlhajszolt, ingerlékeny emberekkel találkozom. Vagy csak reménytelen és fásult.  Egy azonban biztos, hogy nem csak a vitaminhiánnyal lehet magyarázni! A lelkük beteg.  Az isteni szeretet hiánya okozza ezt a rossz állapotot.  Jézus hiánya. Aki mindent megért, megbocsát és betölti a hiányt, az űrt a szívünk közepén. Luther szerint, ha elvisszük egymáshoz Isten szeretetét, megéljük azt, amit Ő adott, akkor egymás Krisztusai lehetünk....

Olvassátok el a jobb oldalon Dsida Jenő: Krisztus című versét is!

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr121828257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gómer 2010.03.10. 13:18:50

Kedves Kati!
Mindennap ide kattintok,hátha tettél fel újabb gondolatot,szép imát,híreket...
Köszönöm a Dsida Jenő verset,szeretem a költőt,a versei hangulatát,igaz szavait. Habár nekem nincs tavaszi fáradtságom,"amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj",így én csak a bennem levő kikeletről szólhatok,melyhez hasonló jókat kívánok neked és mindenkinek aki olvassa!!
Légy az Úr áldásában ezen a napon is ,imádkozom szolgálatodért : Gómer

Skata 2010.03.10. 16:46:02

@Gómer:Kedves Gómer! Ezzel a néhány sorral nagy örömöt szereztél nekem.Igyekszem tartani a lelki- szellemi színvonalat, és az őszinte beszédet. Áldás, szeretet: Kata
süti beállítások módosítása