Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

örömhírek

2010. szeptember 23. - Skata

Sok jó hírrel szolgálhatok: például azzal, hogy a kis énekkör szépen tanulgatja az új énekeket. Jól érezzük magunkat kedd esténként, és gyorsan tanulunk. Remélem, hétről hétre többen is leszünk. Szerintem nagyon jó lehetőség ez az este arra, hogy egyszerűen csak átadjuk magunkat az istendicséretnek. A szöveg és a dallam egysége- az a szépség és lelkiség, ami ezekből az énekekből árad - egész egyszerűen életformáló erő. Bizonyára már hallottátok, hogy aki énekel, az kétszeresn imádkozik... Jó, hogy adódnak csendes percek, olyankor tisztulhatnak a gondolataink, rendezgethetjük a tapasztalatainkat, éleményeinket. Odafordulhatunk kéréseinkkel, figyelmünkkel Jézusunkhoz. De az igazán felemelő, amikor sokféle hang egyszerre szólal meg, törekszik a harmóniára. Két találkozás után már tudtunk szépen kánonban énekelni! Ajánlom a bátortalanoknak is, nézzenek be, próbálják ki a hangjukat! Nem az a cél, hogy valahol megmutassuk, mire vagyunk képesek együtt. Most még csak a magunk örömére tanulgatunk korálokat, ifiénekeket, kánonokat és mindenféle szép istenes dalt.

Öröm, hogy a baba- mama klubban ismét vannak új anyukák, akik vágynak beszélgetésre, éneklésre, mondókázásra. Az is sokat jelent nekem, hogy minden csoportban vannak gyermeknevelési szakemberek, akik megosztják tudásukat a többi anyukával. Volt közöttünk családkonzulens, szociális munkás, pedagógus, most van egy kedves bölcsődei gondozónőnk. Nagyon jó, hogy nem csak édesanyai tapasztalatok, hanem igazán segítő ismeretek birtokába is juthatunk egy- egy csütörtök délelőtt. Igény jelentkezett arra is, hogy a már nagyobbacskák-  akik oviba, vagy bölcsibe kerültek- újra visszajöhessenek szüleikkel hozzánk. Ezért havonta egy alkalommal találkozunk majd velük is. Bizony hiányoznak ezek az alkalmak!

Jó, hogy a családi istentiszteleteket is egyre jobba igénylik. A hittanosoknak hiányzik a táboros hangulat, a fiataloknak pedig a kötetlenebb istentiszteleti hangvétel. Az is fontos, hogy vannak segítők, akik szívesen vesznek részt az előkészületekben. Valaki felhívott és felajánlotta az idejét, képességeit erre a szolgálatra! Hála Istennek érte!

Csütörtökön az egyik csoportban 14, a másikban 9 hittanosom van az iskolában- alsósok. Ez minden eddigi évnél jobb- bár még most sem tömeges a részvétel, de azért növekvő tendenciát mutat. Remélem, marad is ez így! Jó lenne, ha a szülők bátrabbak lennének és engednék gyermekeiket erre az órára, és maguk is vennék a fáradságot, hogy megnézzék, mit is tanulnak ilyenkor a gyerekek. Azt hiszem, pozitív meglepetés lenne számukra. Tudom, többen a saját tájékozatlanságukat palástolják, és nem akarnak kellemetlen kérdéseket, amikre nem tudnának felelni. Van, aki egész egyszerűen áthárítja a felelősséget a gyerekre- döntsön ő. Havalóban a gyerekek dönthetnének, akkor bizony sokkal többen lennénk- ha csak azokból a kis kedves köszönésekből és tekintetekből indulok ki, amivel a volt hittanosaim fogadnak az iskolában... Pedig milyen fontos a harmonikus személyiség, a lelki béke, az érzelmi intelligencia. Úgy látszik, még mindig nem eléggé érzik a súlyát ennek a szülők, - sok pedagógus sem- és nem is érzik eléggé a hiányát. Reméljük, hogy erre is ráérez egyszer társadalmunk...

Mostanra ennyit, majd folytatom- a lényeg: imádkozzatok mindenért, ami a gyülekezetünkben folyik!  

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr362318446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása