Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Mi haszna?

2011. november 09. - Skata

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr993366310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cheyenne 2011.11.12. 18:19:15

Ahogy haladok egyre előrébb az életem pályáján,egyre több bennem a kétely.Az iskolában imával és Igével kezdem és zárom a napot a gyerekekkel közösen.Nem adom fel,de úgy érzem,ha a családban ennek nincs gyakorlata,szinte semmit sem ér...És manapság mintha fordult volna a kocka,a gyerekek "nevelik" a szülőket, a konvenciók és a hagyományok értéke nagyon csekély.Minden ami régi és nem kapcsolódik a modern technikai világhoz,annak nem sok becsülete van.Hogyan lehetne a hit és az évszázados rítusok ismerete nélkül felnevelkedett szülők sokaságának"megtanítani" a hitet?

Skata 2011.11.14. 16:55:08

Úgy vélem, a gyerekek számára nem ad sokat az igeolvasás formalitása. Őket megszólító módon kellene közvetíteni az örök igét. A volt biológiatanárom Power Point bemutatós órákat tart manapság- nekünk is élni kellene ezekkel az eszközökkel.
A felnőtteket is tanítani kellene, és bevonni őket a lelki közösségbe. Egy egyházi iskolában szülői fórumokat, vagy beszélgetőkört szerveznék. Ennek segítségével legalább apró lépéseket tennénk. Bár tudom, ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők...

cheyenne 2011.11.15. 16:30:36

Teljesen egyetértek azzal,hogy a modern technikai eszközöket használjuk! 2006 óta én is így tanítok vagy tanítanék,ha lenne mozdítható laptop,projektor esetleg elektronikus tábla...de nincs! Mammonnak áldozatra van szüksége,amit vagy nem tud az intézmény vagy lehet ,hogy nem is akar megadni.A szülői fórumokkal meg szkeptikus vagyok,de tessék engem meggyőzni,meghajlok az érvek előtt...

Skata 2011.12.14. 19:52:04

Hiszem, hogy Isten az emberi gyengeség ellenére is képes csodákat tenni- őt nem lehet bezárni, elhallgattatni. Ez a reményem, amikor olyan gyerekekkel törődöm, akiknek már a nagyszülei sem voltak egyháztagok. Nehéz terep, de Istennek nincs lehetetlen.
süti beállítások módosítása