Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Hiba a gépezetben

2010. október 21. - Skata

A szülőkkel van a  baj. Ott kezdődik a romlás. Nem a gyerekeket kell vinni a pszichológushoz, hanem a szülőket a nevelési tanácsadóhoz. Csak nem mindenki engedi, hogy beleszóljanak az életvezetésébe. Pedig arra lenne szükség, hogy a szülők átgondolják, milyen tettüknek és szavuknak mi a következménye. Jó lenne, ha felfigyelnének arra, mennyi minden múlik  a példaadásukon, a követekezetességükön, azon, ahogyan élnek, gondolkodnak. Nem tarthatja vissza a gyereket a  dohányzástól, ha maga is fújja, mint a gyárkémény, nem óvhatja mega  korai szextől, ha maga is rendezetlen viszonyokban él, nem tudja a szenvedélybetegségekről jól informálni, ha maga is problémák esetén, de akár naponta is a pohár fenekére néz. A szülők hitelességével és tekintélyével, a szülők normarendszerével van a baj.

Elgondolkodtam egy tanácskozás kapcsán. Mióta van hiba a gépezetben? Hiszen a szülőknek is voltak szüleik, és azoknak is voltak szüleik. Normális esetben mindenki a helyes útra akarja vinni a gyerekeket, és mégis azt látjuk, valahogy ez nem sikerül. Logikai úton hamar tetten érhető a társadalom romlásának oka. Ez pedig nagyon egyszerű: amióta száműztük Istent, a mennyei Atyát a társadalom minden szegmenséből, azóta megyünk a lejtőn lefelé. Mert a követelményrendszer maradt, csak a tekintély nincs meg már hozzá. Nincs tisztelet sem Isten sem a szülők felé! A szeretetről már ne is beszéljünk- az érzelemmé, valami rózsaszínű romantikus érzelgősséggé változott. A tízparancsolatnak csak 1 parancsolata maradt meg, amit mindenki próbál betartani- ne ölj- de azon túl szinte mindet áthágják. Persze ha ezt a parancsolatot is szigorúbban, lényege szerint vesszük, akkor ezt is naponta sokszor megszegik, például az önpuszító életmóddal. 

Mióta van hiba a gépezetben? Azóta, hogy Isten, mint a megfellebezhetetlen tekintély és minden tekintély forrása kiesett. Jézusunk az önzetlen áldozatkész szeretet példája- ebből aztán megint olyan keveset látunk: a középpont az Ember lett. A mérték az Ember lett- igen így nagybetűvel- Isten nevét ki sem javítja a számítógép irodai programja, gépelhetem csak kisbetűvel, mint nemecsek nevét... Itt a baj! Itt a hiba  gépezetben! Jó lenne komolyan elgondolkodni, és nekiállni változtatni ezen! Ne gondoljuk, hogy másként sikerül társadalmunkat, vagy családunkat helyes irányban tartani! Nem csak beszélni kell róla- fórumokat szervezni, beszélgetni erről! Kezdjük végre el! Ó igen és még egy gondolat- nem azt a fránya hiányzó láncszemet kellene ennyire keresni, ami Darwin evulócióelméletét igazolja, hanem hívni kellene Urunkat, hogy végre minden a helyére kerüljön...

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr62387780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2010.10.21. 20:26:21

Üdvözletem!

Mint állandó olvasója és tanulója a blognak Szerintem(úgy írnám ezeket a sorokat mint egy teljesen kivül álló,később egy pici személyes is
lesz benne.)
Gyerekeknél főleg,De felnőtteknél is a
Példamutatás az ami utat mutathat, ami NE csak egy Tett legyen
hanem egy Életmód,Gondolkodásmód.
Úgy gondolom,hogy egy tanítást ha lehetséges Tettekkel ,cselekedetekkel alá kell támasztani.
Persze erre a legjobb JÉZUS és a BIBLIA.
Szerintem csak ezzel lehet hatni,De igazán befolyásolni nem lehet ha Ő nem
Érti.érzi,akarja.
Őszíntén mondva (ez személyes)egy kezem
elég ahoz ,hogy megszámoljam azokat az
Embereket akiket személyesen ismerek és
"Felnézek" rájuk azt gondolva IGEN ŐK
úgy élnek és gondolkoznak,tesznek ahogyan Én is akarok élni,gondolkodni.
Persze az ahogy Én gondolom Nem is Biztosan Jó ,de Én ezek az emberek
társaságát keresem (az a jó,ha keresek találok is).
Mostani látásom szerint Nem valami Jó
úton mennek az emberek,(vannak akik IGEN).
Igaz,hogy az Összefogásban az ERŐ?

Zsoltárok könyve 119 9

Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú?
Úgy,hogy megtartja igédet.

Hálás és Békés estét!

FERI

Skata 2010.10.23. 14:36:56

@feró: Szerintem az a legelső lépcső, hogy minden keresztény legyen elég bátor megélni a hitét. Ha így van, hamar rátalál olyanokra, akik hozzá hasonlóan Jézus követői, megvallói. S nem csak felismerik egymást, hanem össze is kapaszkodnak: együtt ünnepelnek vasárnap, együtt figyelnek az igére, együtt indulnak el tanítványokként másokat is tanítvánnyá tenni, ki- ki a maga képességeivel, a maga tudásával. Szerintem bátorságért és felelősségért kell imádkozni, hogy ne csak a magunk hite, hanem a mások üdvüössége is fontos legyen nekünk.

siszi 2010.10.26. 21:37:07

Szia Kata! Hát ránéztem a blogodra, de még csak az első cikkig jutottam! Nagyon jól látod ezt a problémát, mármint a szülők felelősségét a gyermekek " neveletlenségében" ! A liberalizmus ömlik mindenből, és a szülők is ezt az egy zsinórmértéket ismerik el legfelsőbb tekintélynek, és nem lehet őket formálni, mert nincs meg bennük a TANÍTHATÓSÁG ALÁZATA !!! Az egoizmus és individualizmus kiölte belőlük ezt a fajta jellemvonást!Mi is ezzel küzdünk az oviban, plusz a társadalom állapota leképeződik a gyerekek magatartászavarán, erkölcsi nívóján! Ezen csak a kegyelmes ISTEN, és a sok közbenjáró IMA segíthet, általunk! Puszillak! Köhlerné Ági

Skata 2010.10.27. 08:04:23

Kedves Ági!
Köszönöm, hogy ellátogattál erre az oldalra. nem csak azért jött létre, hogy én ontsam az okosságokat, hanem, hogy egymásra találhassunk, kérdezhessünk, megerősödhessünk. Szavaid remélem sokaknak jelentenek biztos és egyenes irányt. Példa lehet. Örülök a találkozásnak, örülök a soraidnak. Az Úr Jézus legyen veletek!
süti beállítások módosítása