Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Kik a boldogok?

2015. augusztus 16. - Skata

Ki a boldog?- Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére, hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. Zsoltár 1, 1-2

bibliaolv.jpg

Uram Jézusom! Köszönöm, hogy a becsületesség és a hit útjára vezetsz engem, s a Tízparancsolatot adod életem mértékéül! Köszönöm, hogy a lelkiismeret hangján is megszólítasz engem! Előfordul, hogy azokat gondolom boldognak, akik ügyeskedéssel, vagy hazugsággal, másokon átgázolva értek el sikereket. Bocsáss meg, ha olykor kételkedem a Te útmutatásodban! Segíts engem kérlek, hogy megmaradjak amellett, amit Te tartasz jónak! Szeretnék Te szerinted boldog lenni!

  

Kik a boldogok?- Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. Máté 5, 4

trost-geben.jpg

Uram Jézusom! Senki sem szeret szomorú lenni. Bevallom, annyi minden képes elvenni a kedvemet.  Olykor magam miatt, máskor a szeretteim miatt vagyok elkeseredett. Mostanában a gyógyíthatatlan betegség és ismerőseim halálhíre miatt szoktam sírni. Köszönöm, hogy Te félelmeim során is mellém állsz és reményt adsz nekem. Vannak, akik szembesülnek vétkeikkel, azzal, hogy valamit nagyon elrontottak, elhibáztak.  A bűnbánat miatt is lehet könnyeket ejteni. Köszönöm, hogy Te minden szomorú szívű emberrel együtt érzel! Ha sírok is, boldog lehetek, mert Te kész vagy minden helyzetben vigasztalást nyújtani nekem is.

Kik a boldogok?-  Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.5,6

hunger.jpg

Uram, Jézusom! Köszönöm, hogy még nem kellett éheznem, köszönöm, hogy van friss, egészséges vizünk! Olyan jó megtapasztalni, hogy táplálsz minket! A Földön annyi az éhező és annyi az ínség. Hogyan segíthetnék azokon, akik szűkölködnek? Nem tudnád ezt megváltoztatni? Tudom, hogy egymásra bízol minket, s azt is kéred, hogy legyünk mértékletesebbek.

Az igazság után is úgy vágyódunk, mint a kiszikkadt föld az eső után. Éhezzük is, ahogyan a táplálék után nyújtóznak a kezükben üres tányért tartó, sovány afrikai gyerekek. Igazat akarunk tudni a világról, az életről, a Te valóságodról.

Köszönöm, hogy aki téged megtalál, megtalálja a teljes igazságot és nem keres többé máshol magyarázatokat! Boldog vagyok, mert gondod van testemre lelkemre egyaránt!

 

Kik a boldogok?- Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent.5,8

bm16-678.jpg

Uram, Jézusom! Annyi mindennel van tele a szívem, sok dolog homályosítja el a lelki tisztánlátásomat. Bús aggodalmak, felesleges okoskodás, fájdalmas helyzetek, mások véleménye és félelmek, amiket nem tudok feloldani. Olyan terheket is hordozok, amitől nem vagyok képes a magam erejéből megszabadulni. Tedd tisztává a szívemet! Tégy rendet benne! Mondtad, legyünk hasonlók a gyermekekhez, hogy megláthassunk Téged. Kérem az ő bizalmukat, hogy rád tudjak hagyatkozni. Tisztíts meg és tiszta leszek. Hadd lássalak meg lelki szemeimmel én is! A gyermeki szív boldogságát add nekem!

 Kik a boldogok? - Egyszer a sokaságból egy asszony hangosan így szólt Jézushoz: Boldog az anyaméh, amely téged hordozott, és boldog az emlő, amely téged táplált! Erre ő így felelt: De még boldogabbak azok, akik hallgatják az Isten beszédét, és megtartják. csalad.jpg

Minden házaspár boldog, ha gyermeke születhet. Mi is azok vagyunk. Mit hoz a jövőnk? Nem tudjuk, de reménységgel tesszük Isten kezébe. A mi szüleink is féltve, gondoskodva kísérték lépteinket. Jézus Isten Fia volt. Biztosan jó gyermek. Tökéletes és bűntelen. Csodálatos dolgokat vitt véghez. Sokan szeretnék, ha kivételes lenne a gyermekük. Mi Isten gyermekei lehetünk. Ez már önmagában is öröm. Mindegy hány évesek vagyunk és milyen családi állapotban élünk, boldogok lehetünk, mert Atyánk szeret bennünket, törődik velünk. Ő szól hozzánk és jól esik neki, ha engedelmeskedünk igéjének. Hinni őbenne azt jelenti, boldogok vagyunk, hogy hozzá - az ő szent családjába- tartozhatunk.

Kik a boldogok?-  Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők az Isten fiainak neveztetnek. Mt 5,9

gordiuszi_csomo.JPG

Uram, Jézusom! A körülöttünk élők között sokan élnek feszültségek között. Konfliktusok és békétlenség adódhat a családokban, munkahelyeken, bárhol ember és ember között.

Köszönöm, amikor megfontolásra késztetsz.

Boldog vagyok, amikor a segítségére lehetek másoknak. Jó látni, amikor megjavulnak az elrontott dolgok, amikor kibogozódnak az összekuszálódott szálak. Köszönöm, hogy megbeszélhetjük egymással a félreértéseket. Boldog vagyok, hogy a béketeremtés idején hozzád hasonlíthatok.

 Kik a boldogok? - Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Mt 5,10

Az üldözött és kivégzett keresztények képe megrendít, magamba szállásra késztet. A mártírok vére magvetés. Hitük nyomán új élet, bizonyságtevő erő és bátorság fakad. Bennem iskeruld_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kik a boldogok? - Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg, mostantól fogva. Bizony, ezt mondja a Lélek, mert megnyugszanak fáradozásaiktól, mert cselekedeteik követik őket. Jel 14,1

lakodalom.jpg

 

 

Jó, ha a nap végén elégedetten megpihenhetünk. Boldog az, aki olyan tevékenységet folytathat, ami kiteljesíti, örömöt jelent számára. Együtt lenni szeretteinkkel, hálát adni egymásért családi ünnepen, kivételes örömöt ad. Boldog az, akinek családja, munkája, eredményei lehetnek.

Egyszer mindannyiunk vándorlása véget ér. Mindenki megpihen, élete ebben a világban elmúlik. De aki az Úrban hal meg örökké él. Ígérte szerint pedig együtt leszünk azokkal, akik őt szerették és követték. Igazi otthonunkba térünk haza, a mennyei Atya asztalánál foglalunk helyet. Ott minden rossz megszűnik, életünk teljességre jut Jézus Urunk által. Ez lesz az örök, el nem múló boldogság.

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr797708866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása