Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Miről szól?

2010. március 21. - Skata

Wass Albert: Előhang

Volt egyszer egy ember, az ő háza udvarán oszlopot épített az ő Istenének.

De az oszlopot nem márványból faragta, nem kőből építette, hanem ezer meg ezer apró csillámló homokszemcséből, és a homokszemcséket köddel kötötte össze.

És az emberek, akik arra járva látták, nevettek rajta és azt mondták: bolond.

De az oszlop csak épült, egyre épült, mert az ember hittel a szívében építette az ő Istenének.

És amikor az oszlop készen állott, az emberek még mindig nevettek és azt mondták: majd a legelső szél összedönti.

És jött az első szél: és nem döntötte össze.

És jött a második szél: és az sem döntötte össze.

És akárhány szél jött, egyik sem döntötte össze, hanem mindegyik szépen kikerülte az oszlopot, amely hittel épült.

És az emberek, akik ezt látták, csodálkozva összesúgtak és azt mondták: varázsló. És egy napon berohantak az udvarára, és ledöntötték az ő oszlopát.

És az ember nem szitkozódott és nem sírt, hanem kiment megint az ő udvarára és hittel a szívében kezdett új oszlopot építeni az ő Istenének.

És az oszlopot most sem faragta márványból, sem nem építette kőből, hanem megint sok-sok apró homokszemcséből, és a homokszemcséket köddel kötötte össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr121857755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gómer 2010.03.23. 17:56:30

Mindennapi csendes perceimben az skata.blog olvasása fontos szerepet kapott,minden írásodból épülök,legyenek azok az Úrtól áldott saját szavaid,vagy nagy költőink,íróink remekei hitükről...hitünkről!Wass Albert regényeit,novelláit átitatja ez a mindent legyőző, Istenünkbe ezer szállal kapaszkodó Tőle kapott tálentumunk : a HIT . Én is minden nap építem a saját oszlopomat : bizonyságokból ,nem tekintve a körülményeimre,és köddel az Úr szeretetével,hűségével ragasztgatom össze.Bizony van ,amikor minden órában jönnek az emberek,csak legyintenek rám és..ledöntik ezt az oszlopot,kinevetve,mert nem tudják a nagy TITKOT,az oszlop az Egyetlen Kősziklára épül,és Urunk Igéje mindig megáll!

MÁS
Az Úr napja a vasárnap????"Hat napon át dolgozzál, és végezd el minden munkádat, a hetedik nap azonban szombat az Örökkévalónak, a te Istenednek; ne végezz semmi munkát...azért áldotta meg az Örökkévaló a szombat napját, és megszentelte azt."
(2Móz.20,9-11)

Szombat, a nyugalom napja. Héberül Sabbath, mely a Seva szóból származik, ami hetet jelent. " Kedves Kata,miért a vasárnap?
Szeretettel : Gómer

Skata 2010.03.24. 06:56:30

Kedves Gómer! Ma csak röviden válaszolok. A lényeg, hogy mi nem az ószövetség népe, hanem a Megváltó népe vagyunk. Az Úr Jézus feltámadt és ezzel valami új veszi kezdetét ebben a világban. A régi elmúlt, új jött létre! Többé nem az a világ, ami eddig volt, mert Ő legyőzte a bűnt, halált. Ha ezt nem vennénk tudomásul, akkor ma is áldozatokat mutatnánk be, és sokmindent úgy csinálnánk, mint azok, akik nem ismerik fel az Úr Jézusban magát az örökkévaló Istent. Persze sok igével is tudnák szolgálni itt, de a lényeg az Ő feltámadásában van.

Gómer 2010.03.24. 10:07:15

@Skata: Kedves Kata!
Mindenben egyet értek veled! Ámen.
Te nem értetted meg a kérdésemet,miért épp a vasárnap????Miért nem a hétfő v bármelyik napja a hétnek?

Skata 2010.03.24. 17:12:38

@Gómer: Kedves Gómer! Nem tudom, mi kerülte el a figyelmemet, segíts!
A kérdésre ez a válasz: azért vasárnap, mert nagypéntek után a harmadik napon támadt fel az Úr Jézus. A hét első napja ez. Feltámadása napja számunkra hatalma és szeretete és istensége bizonyítéka. ( Én és az Atya egy vagyunk.)
Egyébként van olyan ismerősöm, aki a munkája révén vasárnap is szolgálatban van, de aztán Úrnak szentel egy más napot, amikor lelkileg Őrá fgyel, és a Vele való kapcsolatát is erősíti, s nem csak pihen.

Gómer 2010.03.25. 09:17:54

@Skata: Kedves Kata!
Köszönöm válaszod,éppen ezt vártam,mert tudatlan voltam ebben a dologban és szerettem volna,ha más testvérem is hozzászól,és megtudhatom,ki hogy éli meg az Úrtól kapott pihenő,feltöltődő napot.Ez a nap Istenünk ajándéka az Ő népének,hogy szellemileg-lelkileg-testileg eggyé lehessenek vele,ráfigyeljenek.Ez nem kell hogy egyedül létben teljen ,sőt a szeretteink,családunk körében válik teljessé azaz Éden ,amit Urunk e nap felől elgondolt és ha nem tudod mindig ugyanazt a napot "kijelölni",munkád vagy szolgálatod vagy bármi miatt Urunk nem rója fel ezt neked,mert ez a nap érted van ,Tőle kaptuk,magától a SZERETETTŐL.
Köszönöm,hogy felajánlod az emailbeli levelezést,elfogadom,mert sok-sok kérdésben vagyok bizonytalan,tudatlan és hasznomra válik tanításod,hálás vagyok az Úrnak érted!Hol találom meg az email címed,vmelyik honlapon?

Skata 2010.03.25. 17:36:27

@Gómer: e-mail címem nyilvános: katalin.skorka@lutheran.hu. Szívesen várom a leveleidet!

Skata 2010.04.07. 21:02:50

@Gómer: Kedves Gómer! Régen nem írtál, pedig szívesen olvasnám a leveledet, vagy a kommentet akár itt is.
Remélem jól vagy! K
süti beállítások módosítása