Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Azt mondják...

2010. május 13. - Skata

Azt mondják a meteorológusok, hogy barátságtalan, hideg idő lesz a hétvégén. Remélem, ennek ellenére szép, áldott napot fogunk eltölteni vasárnap. A családi nap 10-15 óra között Közösségben, beszélgetve, lélekben megújulva. Mindez nem az időn múlik, hanem a nyitott szíven és a közösségben megélt szereteten. Azért azt is remélem, hogy lesz napsütés, melegség, öröm és valami több: Lélek, áldás. Sokan fáradozunk ezen. Imádkozzatok azért, hogy ez az alkalom eléhesse célját!

Kérjetek - Máté 7, 7

 

 

 

 

 

 

 

Ma nem írok munkatársképzésről. De a témához tartozó egyik tapasztalatomat  hogy az a gyülekezet erős, és élő, ahol vannak aktív, szívesen tevékenykedő emberek. A keresztény közösségek azt mondják erre, hogy szolgálat. Néha úgy érezem, nem mindenki tudja, mit is takar ez. A szolgálat valami olyan tett, ami azért történik, hogy mind Isten, mind emberek örömére legyen. Ez egy fontos kis többlet, ami megkülönbözteti a társadalmi munkától, vagy az egyszerű szorgoskodástól, " nyüzsgéstől".  Az viszont bizonyos, hogy aki az Isten mukájában ügyködik, elnyeri áldását.

Az alábbiakban egy szép vers, mely mutatja, milyen a szolgálat lelkülete.

 

Reményik Sándor: Azt mondják

Azt mondják, hogy fényt hintek szerte-szét

- Én olyan sötétnek tudom magam. -

 Azt mondják, köszöntésem: békesség.

- S be nyugtalan vagyok, be nyugtalan! -

 Azt mondják, dalom ír és enyhülés,

És több, mint szépség: jócselekedet.

 - Bennem dúl a magamra-ismerés,

S meaculpázva verem mellemet. -

 Azt mondják, aki találkozik vélem,

Hogy tőlem ő kapott ajándékot.

 - S én tehetetlen, sajgó kínnal érzem,

Hogy mindenkinek adósa vagyok. -

 Ó, Barátaim, ha egy fénysugár

Lelketekig hullt, át a lelkemen:

 Nem enyém az a fény, csak bennem jár.

Istennek köszönjétek, - ne nekem!

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr112001330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2010.05.16. 20:01:42

Szia!

Remélem ezt a levelet sikeresen eltudom
küldeni.
Egy levelet olvasva,azt szeretném kérdezni
szerinted , hogyan lehet utat mutatni embereknek, és MITŐL mások az emberek és Ki Az Aki (képes befogadni ) olyan látásmódot ami különbözik attól ahogy Ő látja.

Válaszod előre is Köszönöm.

Vida Feri

Skata 2010.05.17. 12:09:01

Kedves Feri! Az emberek különbözőségének sok oka van. Az első a teremtettség miatt: mindenki egyedi, nem vagyunk egyformák. Azután jönnek a nevelésből, műveltségből és környezeti hatásokból adódódó különbségek. Szerintem kell egyfajta nyitottság és kíváncsiság ahhoz, hogy meghallgassunk olyasmit is, ami számunkra idegen, vagy szokatlan. De ezen túl kell a másik ember megbecsülése és a tanulni, fejlődni akarás. Aki elég alázatos ahhoz, hogy ne tartsa magát tökéletesnek, az szerintem jó úton van, hogy elfogadja más látásmódját.
Hogy lehet másokhoz közelíteni? Éreznie kell a másiknek, hogy jót akarunk neki. Szeretettel, és türelemmel kell egymással bánni. Mert ami számunkra magától értődő és egyszerű, az másoknak nem feltétlen az. Utat mutatni nem könnyű. Sokszor mondjuk el ugyanazt, míg valakinél célba ér. Egy biztos, imádkozni kell magunkért, hogy jókat mondhassunk és a másik emberért, hogy el tudja fogadni. Aztán egyszer csak meg is történik... Remélem segítettem valamit. Kati
süti beállítások módosítása