Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Élet és szeretet

2010. június 02. - Skata

Mai bejegyzéseimet az oldaldobozokban találjátok, itt Pintér Béla és csemeték énekelnek arról az isteni szeretetről, amiről Pál a szeretet himnuszában ír. ( 1 Korinthus 13.) A vetített képek és bölcsességek sora azzal zárul, hogy légy önmagad. Szerintem ez pontosítást igényel. Mi keresztények nem az önmegvalósítás hívei vagyunk. Inkább úgy fogalmaznék: ne akarj más lenni, mint akinek Isten téged teremtett. Örülj annak, hogy létezel, hogy egyedi teremtmény vagy. Járd a magad útját, viseld a saját keresztedet. Mindeközben pedig ne feledd, hogy a hit, remény, szeretet forrása, Jézus veled van. 

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr572049884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yahwehnissi · http://napiige.blog.hu 2010.06.02. 12:54:00

Való igaz, hogy a keresztény élet nem az önmegvalósításról szól, hanem arról, hogy tagadd meg önmagad, vedd fel a kereszted és kövesd Jézust! Ez egy életen át tartó folyamat, minden nap ismétlést igényel. Átadni minden nap újra-és újra Neki az életed, arra kérve Őt, hogy vezessen igaz ösvényen.

Áldjon meg az Úr!

Skata 2010.06.02. 14:39:09

Tapasztalom, hogy el kell magyarázni, hogyan is egyeztethető össze az önmegtagadás azzal, hogy szeressük ön magunkat. MIndekettőre Jézus kér. Szeresd felebarátodat, mint magadat-mondja Ő. Tehát ne gyűlöld magadat! Aki szigorú sőt kegyetlen önmagával, az hogyan tud szeretettel teli jósággal, kedvességgel mások felé fordulni? Tizenévesek nem merik vállalni önmagukat, más bőrébe bújnának, sokszor a családjuk miatt is bosszankodnak. Ha belátom, elhiszem, hogy az Úr értem adta az életét, és én neki kedves, szeretett vagyok, akkor önmagamat is jól fogom kezelni. Tudom a helyemet a teremtettségben, családban, Isten gyermekeinek közösségében: azokkal az adottságokkal, amkivel Ő engem látott el.
süti beállítások módosítása