Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

2011. esztendőre

2011. január 07. - Skata

Semmi miatt ne aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban” Fil. 4, 6-7.
„Nem tudjuk, mit hoz az új esztendő. Ha az a sok nyomorúság, ami körülvesz bennünket, még fokozódik, az elég ok az aggodalmaskodásra. Isten igéje viszont határozottan megtiltja: „ Semmi miatt ne aggódjatok!” Hanem mit tegyünk, ha az ismeretlen jövőt fürkésszük?” Kéréseiteket vigyétek Isten elé.”
Vagyis az újévi program: ne aggódjatok, hanem imádkozzatok!
Az aggodalmaskodás gyökere mindig a hitetlenség. Az imádság tápláló gyökere az Istenbe vetett bizalom. Az aggodalmaskodás elszívja az energiánkat, az imádkozás megsokszorozza és mozgósítja azokat. Az aggodalmaskodó ember csőlátásban szenved, csak a lehetséges bajokat és nehézségeket látja. Az imádkozónak tágas a horizontja: a láthatatlanokat is komolyan veszi. Az aggodalmaskodó meg van győződve arról, hogy van oka félni. Az imádkozó meg van győződve arról, hogy van oka nem félni. Az aggodalmaskodó csak az ellenségeire és önmagára néz, s ezért gyakran eleve lemond a győzelemről. Az imádkozó a mindenható Istenre néz, és szent kíváncsisággal várja: vajon ebben a helyzetben hogyan mutatja meg majd hatalmát és szeretetét. Az aggodalmaskodó a holnap gondját is hordani akarja. Az imádkozó a ma terheit és feladatait viszi, és azt sem egyedül.
Nem az aggodalmaskodó áll a valóság talaján, mert ő az elképzelt bajok világában él, ahol egyedül érzi magát. Az imádkozó ember él a valóság talaján, mert miközben számol a tényekkel, számol a mindenség Urával is és számít reá.
Ezért bíztat Isten az imádságra.
De mit jelent imádkozni? Jézus ezt tanítja: úgy kiönteni szívünket Istennek, ahogyan egy kisgyermek fut az apjához. Lehet, hogy lihegve mondja el, ami éppen foglalkoztatja, mert menekül és fél,lehet, hogy sírva és szaggatottan beszél, de azzal a bizonyossággal, hogy annak akihez szól érdemes elmondani, mert figyel rá és szereti és képes bármit megtenni gyermeke érdekében. Éppen ezért mire elmondta, meg is nyugszik. Abbamarad a sírás, feloldódik a szorongás, és várja apja válaszát:” Az Isten békessége megőrzi szíveteket és gondolataitokat.”
Kezdjük el ezt még ma! És szánjunk rá időt minden nap, hogy teljes őszinteséggel és egyszerűséggel kiöntjük a szívünket Istennek. Bevalljuk azt is, ha van bennünk félelem és aggódás. S meg fogjuk tapasztalni, hogy annak a helyére, amit elmondtunk neki, ad békességet, reménységet, erőt, örömet. A hittel imádkozó ember megerősödik abban a bizonyosságban, hogy nem egyedül barangol az élet országútján, kiszolgáltatva sok veszélynek, hanem mennyei Atyja szemmel tartja, vezeti, védi, és bármi történik, azt gyermeke javára fordítja.
Ezzel a hittel Bízd Újra Életedet Krisztusra!
Cseri Kálmán”

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr642566670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2011.01.09. 01:25:40

Szia!

Mit jelent számomra ISTENBE vetett Hittel élni?
Gyakran ostromolnak mostanában de HÁT
ERŐS VÁR A MI ISTENÜNK.
Próbálni belülről kifelé Élni,hogy ne függjek (csak kis részben)külső körülményektől,csak a belső HIT és ISTEN.
Mi a célja velem az ÚRNAK.
Kezdem tudni szinte mindig vidáman boldognak lenni,jókedvet teremteni,Figyelni,Tanulni és ADNI és ADNI és ADNI majd egyszer talán visszakapni(persze van még sok más célja
is mint mindenkivel).Mindenkinek csak
Kívánom keresse,kutassa és nagyon ébren figyelje. Jó dolog figyelni az ÉLET apró
csodáit is például nem értem Mit keres
1 szúnyog januárban a nyakamon ?
Régebben édesapám sokszor ült itt kint a teraszon és csak ült(cigivel és sörrel).Azon gondolkoztam gondolkozott valamin vagy csak úgy ott volt?
Máig nem tudom.
És az milyen lehet(nekem még nincs elég sűrün) Csak Létben Lenni ISTENNEL .

Hálás Üdvözletem ISTEN VELED
FERI

Skata 2011.01.11. 11:35:29

Nos ismét sikerült pár mondatodba komoly tartalmat és leki kérdéseket sűrítened. Ezeket tényleg személyesen lehetne jól átgondolni. De még mindig nem futotta idő beszélgetésre...
Azt hiszem ráébredtél a hit lényegére. Olyan élet, amiben minden meghatároz az Istennel való intenzív kapcsolat. És hogy ez adott esetben egy apró dolog meglátása, vagy egy mások számára jelentéktelen értékelése, egy belső derű, vagy tudatos cselekvés-e, az a helyzettől is függ. De egy lelki látás, egy hitbeli érzés mindaz, ami meghatároz. Vannak, akik nem akarnak ráérni a pihenésre és a figyelemre, van, aki nem szeret csendben lennil. pediga csend és a hallgatás nagyban előkészíti Istenünk útját a szívünkhöz.
Maradj az úton, én imádkozom érted! K
süti beállítások módosítása