Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Hová tartunk?

2011. április 03. - Skata

Lapozgatom a kezem ügyébe került újságokat- ezen a héten kettőt. Többre sajnos nem volt időm, egyébként pedig megvallom őszintén, hogy én is lustulok e téren: sok információt az internetről gyűjtök.

Az egyik újság az Éva magazin igényes kivitelű különszáma. A lap tematikáját kedves grafikus oldalak vezetik be, magyar népdalokból vett idézetekkel.  Szép, autentikus, hagyományőrző. Az egész lapot a húsvét ünnepére fűzték fel- teríték, gasztronómia, dekoráció, takarítási fortélyok és őszinte mondatok a böjtről, étteremajánló és népszokás- magyarázat. Emellett egy teljes oldal foglalkozik a " templommal". Katolikus, evangélikus és református nagyünnepi istentiszteletekre kapunk meghívást, de az alkalmi templomlátogatók figyelmét is felkelthetik a páratlan zenei élményt adó koncertek. Ismét felidéződtek bennem a németországi utak: a települések táblái mellett ott vannak a templomok sematizált rajzai, mellettük pedig feltüntetve az istentiszteleti időpontok. Bárki szerkesztette az Éva magazin húsvéti különszámát, volt érzéke vagy intelligenciája arra, hogy a húsvét lényegi oldalát is érintse. 

A másik lap az  a " hazai", a tipikusan viharsarki. Az összehasonlítás e pontján óhatatlanul a Tanú című film egyik legemlékezetesebb jelenete jutott eszembe, amikor Bástya elvtárs egy citromot kapott kóstolásra.

Nos ilyen a mi helyi lapunk: kicsit szürkébb és élvezhetetlenebb, de a miénk... Húsvét havában az illetékeseknek valahogy nem volt arra érzékük, (vagy intelligenciájuk?) hogy most különösen is figyelmet fordítsanak a hitélet rovatra és az előttünk álló ünnepi programokra. Pedig ezekből az alkalmakból hatalmas csokrot lehetne kötni minden egyes felekezet gyülekezeteiben: lelkigyakorlat, passióelőadás, keresztút, szentségimádás, gyermekeknek tojásfestés, de húsvét reggeli virrasztás és mondern zenés feltámadáskoncert is. Mindenki megtalálhatja a maga lelkiségének megfelelő alkalmat. Vagyis megtalálhatná, ha tájékoztatva lenne... De sebaj, mi azért örömmel végezzük s szolgálatunkat, mert hiszen az őskeresztyének méltó utódainak bizonyulhatunk, akiket nem tűrt a világ. Krisztus népeként miért is lepődnénk meg? - S ha más nem is reklámoz minket, majd mi törődünk a marketinggel. Templomunk a város közepén áll, s a harangok mindenkit hívogatnak ezen a húsvéton is...

 Gyülekezeti újságunk terjesztésére és eljuttatásra nagy örömmel veszek minden segítő kezet!

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr202796427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2011.04.03. 22:59:04

Hálás Üdvözletem!

Sokat gondolkoztam azon ,egy kis ideig kerestem is a választ arra ,hogy habár fizikai testünk hasonló de szellemileg és lelkiekben nincs egyforma ember. Szerintem sok-sokan (köztük ÉN is)félünk
azok lenni Akinek születtünk ,Ami bennünk van .Viszont rájöttem ha megfogom JÉZUS kezét és követem Ő arra visz Akinek és Aminek születtem.A mai ISTENTISZTELETRE menve ,ahogy kifordultam az utcából az a gondolat villant meg bennem MILYEN szellemi ,spirituális ,fizikális állapot az amiben ha tehetném a legtöbb időm tölteném.Megjött a válasz is (ezt gondolja át mindenki ,mert mindenkinek
más)DE az ÚR úgy érzem nem erre teremtett és nem így rakott össze MERT
Mindenki valamilyen Céllal Célért VAN ITT. Ezért örülök ,hogy megfogtam JÉZUS kezét mert Ő elvezett arra az ÚTRA,és megfogja mutatni a Célt is.
Fontos kiragadott mondat a Biblia iskolából. ISTEN azt szeretné ,hogy ÉLJÜNK úgy (ISTEN igazából).

ISTEN ÁLDJON JÓ hetet kívánok!

FERI

Skata 2011.04.04. 12:59:17

Kedves Feri!
Ha valakinek példát kellene mondanom arra, hogy miként munkálkodik Jézus egy ember életében, te lennél most az első, akiről mesélnék. A rengeteg gondolat, vágyódás, útkeresés mögött ott rejtőzik Jézus arca, aki hív, válaszol és vezet téged is az ő útján. Az előző kommentjeidre nehezen tudnék válaszolni. Jézus tanításának összefoglalás igen nehéz, mert Ő maga a testet öltött Ige. Mégis jó lenne a nagy parancsolatot idézni- szeresd Istent teljes szívedből, lelkedből és elmédből és felebarátodat, mint magadat. De emellé nagyon kell az is, amikor azt mondja: " Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért." Fogd az Ő kezét, és minden rendben lesz. K

Várfalvi Erzsébet 2011.04.06. 08:08:55

Csak emlékeztetni szeretnék, hogy - még a könyvtári időkben – volt húsvéti különszáma a helyi lapnak:

www.mezobereny.hu/fajlok/hir/hirmondo/2005/200503-kulonszam.pdf

Pénzünk – mondhatnám, szokás szerint – nem volt. Elmentem az akkori polgármesterhez, azt mondtam neki: mi megcsináljuk örömből, a nyomtatás költségeit (akkor 5.000 Ft/oldal) meg dobjuk össze! Én leteszem a magam jövedelméből az első oldal árát, melléteszi-e a következőt…?
Lehet tippelni….
A különszám ennek ellenére megjelent :-)
VE
süti beállítások módosítása