Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Evangélikus vagyok! Valljuk meg a népszámláláskor!

2011. október 01. - Skata

 

ITT OLVASHATUNK RÓLUK:
http://www.evangelikusmuzeum.hu/hu/evangelikus_orokseg/eviw/

A tízévenkénti népszámlálás átfogó képet ad, többek között, Magyarország lelki erőnlétéről is. Megtudhatjuk, hogy hazánk polgárainak hol vannak a spirituális gyökerei, ki honnan táplálkozik lelkileg.

A vallási hovatartozást tisztázó kérdés esélyt ad számunkra, hogy megvalljuk hitünket, esetleg újra felfedezzük éltető gyökereinket.

Ebben az összefüggésben is iránymutató Péter apostol bíztatása: „legyetek készek mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet.” (1Pt 3, 15)

A népszámlálás lehetőséget teremt számunkra, hogy megvalljuk élő reménységünket. A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa bátorít minden hazánkban élő evangélikus hittestvért, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, vállalja evangélikus gyökereit és éljen is belőlük!

Erős vár a mi Istenünk!

Budapest-Győr, 2011. szeptember 12.

Gáncs Péter elnök-püspök

Fabiny Tamás püspök

Szemerei János püspök

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr673270362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása