Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Mai napi Luther

2012. szeptember 18. - Skata

szajko.jpg

Mindenki szemei tereád vigyáznak és te idejében megadod eledelüket.
145. zsoltár 15.

Figyeld meg: az állat nem dolgozik a táplálékáért, hanem csak teszi mindegyik a maga dolgát, aztán keresi és megtalálja eledelét. A madár repül, énekel, fészket rak, fiókát költ. Ez a dolga, de nem ez táplálja. Az ökör szánt, a ló húz, a tehén tejet, sajtot ad, a juh gyapjút. Ez a dolguk, de nem ebből élnek. Hanem táplálja őket a fű, melyet a föld sarjaszt Isten kegyelméből.
Ugyanígy az embernek is dolgoznia kell, de ne feledje, hogy nem a maga munkája, hanem Más-Valaki tartja el, tudniillik Isten áldása. Ha úgy látszik is, hogy tulajdon munkája táplálja, - mert hiszen Isten munka nélkül semmit sem ad - mégis az Isten táplál ja. A madár is, jóllehet nem vet s nem arat, mégis éhen pusztulna, ha nem járna eledele után. De hogy eledelét meg is talál ja, az már nem az ő munkája, hanem az Isten jósága. Hiszen ki helyezte oda azt az eledelt, hogy a madár találjon? Mert ahova Isten nem tett, ott senki se találhat, még ha holtra dolgozná s keresné is magát. Ez csak szemmel-látható s kézzel-fogható?! S mégsem hisszük. Pedig ahol Isten megtartó kegyelme nem őrködik, ott semmi se marad, még ha százezer lakattal őriznék is. Odalenne minden s mi azt se tudnánk hova lett.

Irgalmasságodnak
Csodálatos volta,
Az emberi elme
Soha meg nem fogja;
Te bőséges kezed
Táplál szüntelenül,
Sok jót adsz gyakorta
Reménységen felül.

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr884784949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2012.09.18. 22:09:14

Hála és Üdvözlet!

Két rövid hozzászólás,hogy másnak is adjak helyet.
Olvastam ,hogy sokszor az egós,tudatlan emberi elme
gyakran távolabb van ISTENTŐL
mint bármely más teremtett élőlény.
Szerintem van benne sok-sok igazság.
A másik amit a mai napon is tapasztaltam,hogy a világ,a munka, a sok dolog úgy megtéveszti és teendőivel úgy leköti az emberi gondolatokat,hogyha valakiben nincs meg az a tudatosság ,figyelés ,hit ,akarat
,hogy közel maradjon TEREMTŐJÉHEZ akkor
"elrabolja " a világ.Sajnos ez nálunk a családunkban is meg van és félő ,hogy csak később jön a feleszmélés.

ISTEN ÁLDÁSA és Köszönet neked.

Feri
süti beállítások módosítása