Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Ne féljetek!

2009. december 25. - Skata

Az evangéliumok karácsonyi történetét sokan fel tudják idézni. Minden szereplő ismert: pásztorok, angyalok, királyok, Mária és József és a jászolban fekvő kisded. Vajon mennyien ismerik a benne elhangzó kijelentéseket, üzenetet? Az angyalok éneke a " Dicsőség mennyben az Istennek", de az angyal szava az is: "Ne féljetek, mert hirdetek nektek nagy örömet."

Ne félj! Ne félj a jövődtől, ne fél a holnapodtól, ne félj saját sötét énedtől, ne félj Istentől, mert megszületett a Megváltó, aki minden sötétséget legyőz! Legyőzi azt, ami rád leselkedik és azt is, amivel minden ember születése óta együtt él. Ne félj Istentől se, mert Ő békét és szabadulást hoz az embervilágba. Ő maga a megtestesült szeretet és megbocsátás. Ne féljetek, örömöt hirdetek: közel jött az örök és láthatatlan Isten, hogy megértsük őt, és bátran higgyünk benne. Ne féljetek! Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk? Semmi sem állhat többé Isten és ember közé: sem bűn, sem gonosz, mert Ő megtörte az ellenünk támadó hatalmat és fénye elűzi rémísztő sötétjét. Csak nyissátok meg előtte a szíveteket és kövessétek Őt!

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr291621842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása