Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Felelősek vagyunk hazánkért is!

2010. április 09. - Skata

Szeretett Blog- olvasók!

Megszokhattátok, hogy mindig lelki tartalmú, szép, hitet erősítő sorok jelennek meg itt. Ma valami mást adok közre. Fontosnak tartom azonban előljáróban elmondani, hogy nem biblikus az a gondolkodás, amikor azt mondja valaki, hogy a hívő emberek, és főként a lelkészek ne politizáljanak. A legfőbb társadalom- kritikusok a próféták voltak, tessék csak jól elolvasni pl. Ézsaiás könyvét! Meggyengítjük közösségünket, ha a józan, Istenre tekintő lelkiismertű emberek nem formálnak véleményt, nem mondhatják el, mi a szentírási normája az életnek. Jaj annak a társadalomnak, ahol a keresztények csak saját üdvösségükre figyelnek, és nem szolgálnak mentő szeretettel, lélekmentő módon a világ fiai között! Nekünk Jézus Krisztus a Megváltónk, Szabadítónk, és felettünk Isten mond majd ítéletet az utolsó napon. Mégis, ebben a világban felelősen, egymás javára kell élnünk. És oda kell figyelni, hogy kiket engedünk felettünk élni, felelős döntéseket hozni. Minél több keresztény politikusra lenne szükség, aki tudja, nem csak az állami törvényeknek kell megfelelni, hanem Urunk örök törvényének. Nem lehet olyanról szó, hogy törvényes, de nem etikus...

Hallgassátok meg Orbán Viktor 14 perces beszédét. Ez egy kampányzáró során hangzott el, nem isteni útmutatás, csak egy államférfi felelősségteljes szavai.

És mielőtt szavaznátok, gondoljátok végig, melyik oldal az, aki évtizedekek keresztül, és most is, az utóbbi években azon volt, hogy megnehezítse az egyházak szolgálatát. Mit köszönhetünk nekik? Olyan társadalmat, ahol az a szó, hogy "Isten" szitokszóban hallható csak tömegesen, az emberek bizalmatlanok, még mindig nem mernek őszintén beszélgetni egymással, és lassan nem is képesek erre. Gondoljátok csak meg, hogy az erkölcs nélküliségből, a hitetlenségből, a rengeteg jogból és a kevés alázatból mi minden született: züllés, temérdek válás, szenvedélybetegségek, közöny...

Van olyan politikai erő, aki ismeri és becsüli az egyházak szerepét. Ha hitvallók akarunk lenni, ezt sem szabad elfeledni.

Szabó Lőrinc: Hazám keresztény Európa

Útálom és arcába vágom:
– Száz év, de tán kétezer óta
őrült, mocskos, aljas világ ez,
ez a farizeus Európa!

Kenyér s jog helyett a szegényt
csitítja karddal, üres éggel
és cinkos lelkiismeretét
avatag és modern mesékkel;

száz év, de már kétezer óta
hány szent vágy halt meg gaz szivében!
Hazám, keresztény Európa,
mi lesz, ha bukására döbben,

mi lesz, ha újra földre száll
a Megcsúfolt és Megfeszített,
s mert jósága, hite, imája
egyszer már mindent elveszített:

mi lesz, ha megjő pokoli
lángszórókkal, gépfegyverekkel,
vassisakos, pestishozó,
bosszúálló angyalsereggel?

Mi lesz, ha megjő Krisztus és
új országot teremt a földön,
ha elhullanak a banditák
s nem lesz több harc, se kard, se börtön,

ha égi szerelmét a földi
szükséghez szabja ama Bárány
s újra megvált – óh, nem a jók,
de a gonoszok vére árán:

hazám, boldogtalan Európa,
ha túléled a harcok végét,
elbírod-e még te az Istent,
a Szeretetet és a Békét?

1923

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr281907328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gómer 2010.04.10. 14:25:07

Kedves Kata! Köszönöm,hogy érdeklődsz,jól vagyok ,nagy az én nyugalmam,mert bármi történik is itt a látható világban bennem nagyobb van és mindig az Úr jelenlétében vagyok!
Soha ,senki nem olvassa a Te blogodat,hogy nincs 1 hozzászólás sem????Mindennap idekattintok,de csalódnom kell,mert nem tudom meg,hogy a testvéreim mit gondolnak az írásaidról!
tegnap este is szokásomhoz híven így tettem és az 1. mondatnál összeszorult a szívem,amiben Krisztus lakozik a Szent Szellem által és sokáig hullott a könnyem, mert úgy éreztem ,hogy nem fogom többet a blogodat olvasni,de ki vagyok én,hogy ítélkezzem???Senki!!!Egyedül az Úr ítél,még az igazakat is./Ef 4,26
„Még ha haragudtok is, de ne vétkezzetek!” Mielőtt a nap véget ér, szabaduljatok meg a haragtól! / Ezt teszem.
Szívem és hitem szerint mi annyit tehetünk drága hazánkért,népünkért ,államfőinkért,vezetőinkért hogy szüntelenül imádkozunk értük és kérjük az Istent,hogy olyan ember legyen a választottunk akinek szívében az Ő törvényei vannak,az Ő szeretete!!
Ennyit tehetünk: imádkozhatunk , hálát adva Urunknak,de semmiképpen nem bálványozhatunk 1 embert!
Ma az egész országban kampány csend van!!!A blogodon sem lehetne ma már reklámozni senkit!
Egyetlen pártnak sem vagyok szimpatizánsa v tagja, mennybeli polgár vagyok,és imádkozom országunkért,vezetőinkért hálát adva az Úrnak,hogy mindig meghallgat!!

Szeretettel : Gómer

Skata 2010.04.10. 18:29:52

Kedves Gómer!
Naponta 10-20 fő olvassa ezt az oldalt, de lehet, hogy még össze kell szedniük a bátorságukat a kommentezésre.
Azt gondolom, hogy jól értetted, amit a tegnapi bejegyzésben írtam OV-ról: amit mond nem isteni útmutatás, csak egy államférfi felelősségteljes szavai.Itt szó sincs bálványozásról. Aki jól ismer, tudhatja: egyedül Krisztus! Semmi nem léphet oda fel, ahol Ő van, Jézus Krisztus nevére minden térd meghajoljon! Ezért írtam, hogy emberi példáink a közügyek intézésére a próféták lehetnek, akik nyltan beszéltek a társadalom istentelen éls embertelen gyakorlatairól, és egyenesen megmondták a királynak is, ha eltért az Úr törvényétől. Nem csak a templomban, vagy belső szobájukban könyörögtek,hanem életükkel is kiábrázolták az Úr igéjét. Úgy hiszem, ahogyan te is, Istenünk nem akarja az istentelen és gonosz felsőbbséget ránkszabadítani. De elvárja, hogy megtegyük a dolgunkat ebben az ügyben is. Nem forradalmat, hanem egyenes véleménynyilvénítást, szavazatot, azt, ami a törvényes, és helyes. Olyan ez szerintem, mint amikor imádkozunk a gyermekeinkért, ha betegek:lázat csillapítunk, éjszakázunk, beadagaljuk a gyógyszert. Ez a mi kötelesságünk.
Én így látom társadalmi felelősségünket: tevékenyen, józanul cselekedni. S mindeközben tudom, és vallom is mkindenkinek, hogy az Úr Jézus minden ember megváltója, azé is, aki elutasítja, azé is, aki nem érti meg, azé is, aki másként lát dolgokat a világból, vagy nem látja, hogy OV egy jó államférfi. Krisztus mindenkiért életet adott. Ez a közös alap, és remény. Tehát, ha másként is látod, gondolod itt a földön betöltendő küldetésedet mint én, még nem változtat Urunk szeretetén. Tehát, kérlek maradj blog olvasó, mert itt a legfőbb terep a léleépítésé.K

Skata 2010.04.10. 18:33:35

Még egy fontos: nincs kampánycsendsértés az oldalon! A viedó tegnap délután került fel ide. Ma már nem szabad új információkat adni, de az óriásplakátokat sem tépi le senki pénteken éjfélkor...

Gómer 2010.04.11. 15:14:40

@Skata: Kedves Kata!
Köszönöm,hogy azonnal válaszoltál és elfogadom feleletedet,nem értek vele egyet ,de elfogadom,ezért is tartom jó dolognak a hozzászólást ,minél több véleményt olvasni és tanulni belőle,mert hálás vagyok mindenért,ami épít! A te szavaid is ilyenek és semmiképpen nem vádként írtam le a véleményem,csak szót fogadtam : hozzá szóltam!
Azt viszont viccnek szántam,hogy nem olvassák a blogodat,mert hiszen én is így szereztem róla tudomást ,1 testvéremtől!Bocsi!
Szeretettel : Gómer

Skata 2010.04.12. 15:39:36

@Gómer: Jó lenne tudni, mivel nem értesz egyet és mit fogadsz el. Itt azért elég sok mondat volt!

Gómer 2010.04.12. 17:41:04

@Skata:" amit a tegnapi bejegyzésben írtam OV-ról: amit mond nem isteni útmutatás, csak egy államférfi felelősségteljes szavai."

"hogy OV egy jó államférfi."
A válaszom : ezzel a 2 mondattal nem értettem egyet,a többit elfogadom amit Krisztusról és a hívő életről írtál igenlem,sőt hiszem!
Erről a témáról ennyit ,mert aki engem ismer az tudja ,hogy egyáltalán nem politizálok és ezután Orbán Viktort is mint felettem levő vezetőt belefoglalom imáimba és ha Istennek a mi kéréseinkre,imáinkra Orbán Viktor volt a válasza elfogadom,sőt másokat is békére intek az irányában.
Isten áldása legyen felelősség teljes munkáján és szolgálatán!Ámen.

Köszönöm,hogy leírhattam és elolvastad!
Szeretettel : Gómer

Skata 2010.04.12. 21:15:27

@Gómer: kedves Gómer, azt hiszem csak a megfogalmazások nem voltak egyértelműek. Felettes vezető, világi felsőbbség, ezek régisebb, talán inkább hívő körökben használt kifejezések.
Én ezért írtam, hogy államférfi, mert ez markánsabb, közérthetőbb kifejezés. Persze túlmutat önmagán. Kinek mire van isteni adottsága- karizmája. Nekem a lelkigondozásra, gyermekek közötti szolgálatra, másnak orvoslásra vagy idősek gondozására. Egy államférfinak a vezetés képessége adatik, felülről. ( Annyit azért fontos tudni, hogy leendő választott vezetőnknek egy református lelkész a tanácsadója, és ő maga is reformátusként hitben élő ember.)

Skata 2010.04.12. 21:20:33

Ma két új írás van a lélek építésére, a tganapi igehirdetés és Reményik verse.
Egy blog olvasó felhívott és azt mondta, nekünk keresztényeknek, arra kell figyelnünk, ami összeköt minket egymással. Az igére, az Úr Jézusra, egymás szeretetére,egymás megbecsülésére. Örültem a szavainak.
süti beállítások módosítása