Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Abszurdisztán

2011. április 07. - Skata

Fáradt vagyok a jó gondolatok megfogalmazására, mégis...

Napok óta nehezen alszom, mert kislányunk az éjszaka közepén visszakuporodik anya és apa mellé a nagyágyba, s mi mind a ketten szinte leszorulunk az ágyról. Ő bezzeg széttárt karokkal és komoly rúgásokkal követeli magának a kényelmet. De van, amikor nem csak fizikai akadályai vannak a nyugodt és pihentető álomnak, hanem a stressz sem hagy alább. A megoldatlan kérdések és helyzetek, s a ránk váró bizonytalan kimenetelű események éjszaka is utat törnek maguknak.

Abszurdisztán- ez egy a blog.hu oldalon található fülcím. Minden nap elém kerül, de ma valahogy jobban megütötte a szememet. A modern név méltó utóda lenne a viharsaroknak. Az elmúlt időszakból több olyan példát is tudnék említeni, ami egy utópiába illett volna. Az emberek miatt. Az értékítélet miatt, az igények miatt. Eszembe jut egy két héttel ezelőtti teaest, amikor annak ellenére, hogy hetekkel korábban elmondtuk: bemutatkoznak a konfirmadusok, alig voltak az ő családtagjaikon kívül a gyülekezetből. Aztán pár éve egy pünkösdi találkozón is így volt, majd a rá következőn: jöttek árnyjátékos passiót előadó fiatalok, jöttek Győrből kiváló zenészek- s nézőjük nagyon kevés akadt.

Abszurdisztánban tombola nélkül aligha képzelhető el esemény... Bár olykor adódnak üdítő kivételek: Papp Lajosra tömött templom várakozott egy órán át... Kicsit félve gondolok az előttünk álló két napra- mert nem tudom, hogy ennek a kedves városállamnak a lakóihoz eljutott-e a hír, mi történik nálunk. Nem tudom, sikerült- e érthetően elmondani: egy világhírű egyetemi tanár, és komoly szakemberek lesznek a vendégeink, nekünk megtiszteltetés őket hallgatni. Nem tudom, volt-e hívogatás, bátorítás.

Tudom, sokan segítenek, hogy közösségünk az előadókra jó benyomást tegyen. Tudom, az élet nem ennyire egyszerű: fekete- vagy fehér, mert vannak munkahelyi és családi kötelezettségek, a kert és az egészségügyi állapot is meghatározó. Ismerem a paramétereket. De hadd higgyem és reméljem, hogy Abszurdisztán mégiscsak egy szép, és igényes szöglete a nagyvilágnak, amely még tartogat pozítív meglepetéseket, és nem akarja elszalasztani a pártatlan lehetőségeket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr592807154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2011.04.07. 23:12:18

Szia!

Szerintem az egyik legnehezebb feladatok egyike embereket megmozgatni egy-egy előadásra vagy rendezvényre. Valószínűleg elég érdekesnek és sokakat érintőnek kell
lennie, hát szerintem ez pont olyan lesz.
Mindig is tiszteltem azokat akik szerveznek programokat mert egy eléggé
sokrétű össze hangolt munka kisebb vagy nagyobb csapat eredménye.Fontos ,hogy mennyi embert érdekel és az is ,hogy kiket,és Hiszem ,hogy egy ilyen program sor eléri a Célját.Szerintem a szervező
szívvel ,lélekkel teszi ezt(és efelöl nincsenek kétségeim),ha nem is csak rajta múlik akkor is lesz hatása.
Mostanában azon gondolkodtam ,hogy az ÚR
sokszor "tesztel" minket.Valóban túl látok-e az akadályokon és látom-e a Célt és Akarom-e Igazán és ha látja ,hogy Igen ,akkor Segít is.Lehet ez a HIT próbája? Nekem mindig az ad erő ,hogy tudom a végén úgy is minden Jól alakul.Szerintem a 8 és 9.-e is jó lesz.

Hálás Üdvözletem FERI

Skata 2011.04.08. 06:27:31

Örülök, ha így látod. Remélem, valóban sikeres, áldott programosorozat lehet ez is közöttünk. Jó volt olvasni, amit írtál!

cheyenne 2011.04.10. 18:16:20

Kedves Kata!
Jó volt találkozni másként gondolkodó emberekkel,másként látni egy hétköznapi problémát,úgy ahogy Végh László és a többiek is megközelítették.Egy banálisnak ható kérdést másként láttatva -az érzelmek és az értelem egyetlen összekötő kapcsa-a hit által, teljesen más perspektívát mutatnak meg. Köszönjük a fáradságos szervező munkát,én úgy érzem eredményes és sikeres volt. Azt gondolom azért nincsenek túl nagy tömegek az ilyen rendezvényeken,mert Milan Kundera szavait idézve, sokan úgy érzik:"az élet máshol van"...Nem, itt van körülöttünk, és mi is tehetünk érte,miért olyan ,amilyen. Minősíti a közösség minden tagját,de már az a tény,hogy Mezőberényben is volt egy ilyen előadássorozat egy icipici reményt ad..Még egyszer köszönjük a lehetőséget!
Kata

feró 2011.04.10. 23:24:55

Szia!

Csatlakoznék az előttem szólóhoz,szerintem is jó és érdekes volt.
Jó látni ,hogy mások másként gondolkodnak.
Köszönet a szervezésért.

Jó hetet és Minden jót
FERI

Skata 2011.04.12. 19:09:55

Kedves Kata! A hétvégi program elégedettséggel töltött el. Egy szombat délelőtti, sőt egész napos speciális előadássorozat azért annyi embert mozgatott meg, hogy nem kell szégyenkeznünk mások és nevében vagy a vérosunk képviseletében. Örülök, hogy program kigondolói is jó érzéssel mentek el, dicsérve a helyi szervezés erősségét. Természetesen egy ilyen esemény összehagolása és véghezvitele nagy stresszel jár- vasárnap éreztem is a hatását. Bár továbbra is kérdés: miként lehet embereket felrázni a közönyből, ahogyan az is, miért nem képviseleti magát egy ilyen nívós rendezvényen még nagyobb arányban a helyi értelmiség. Köszönet, hogy ti eljöttetek! K
süti beállítások módosítása