Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Hogyan beszélhetsz garantáltan sikertelenül Jézus Krisztusról?

2011. április 12. - Skata

Hányszor próbáltunk úgy beszélni Jézusról, hogy végre a környezetünkben megértsék, miért is hiszünk benne?

Hányszor gondoltuk végig a mondanivalónkat, s végén úgy tűnt, nem is olyan csattanós, nem is annyira evidens, amit képviselünk?

Hányszor éreztük, hogy mégsem mi beszélünk, hanem Valaki más, Aki bennünk lakozik, maga a Szentlélek- hiszen egyeszerű szavainkon át átsejlett az isteni igazság?

Legyen itt néhány pontban összeszeszedve, mit kerüljünk. Ugyanakkor hadd mondjam azt is: maradjunk imádságos, ráhagyatkozó kapcsolatban Urunkkal. Olvassuk az igéjét, töltsön el minket az Ő szeretete- mert tudjátok: " amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj."

1.      Mindenekelőtt azért beszélj, hogy megkedveljenek az emberek.

2.      Csak általánosságban beszélj Istenről és kerülj minden olyan témát, ami konkrét elköteleződést kérne.

3.      Kerüld a kényes témákat, hiszen már Jézusnak is szemére vetették: „Kemény beszéd ez, ki hallgatja!” (Jn 6,60).

4.      Ne molesztáld a hallgatókat, ne érints lelkiismereti kérdéseket.

5.      Semmiképpen se mutasd ki lelkesedésedet vagy fájdalmadat, hiszen azt gondolhatnák, te magad is elhiszed, amiről beszélsz.

6.      Ne emlegesd, hogy te magad megtapasztaltad a Szentlélek erejét, mert ezzel azt a látszatot keltheted, hogy van benned valami, ami másokból hiányzik.

7.      Csak egészen általánosan ítéld el a hibákat (és ne nevezd bűnnek!), nehogy valaki magára vegye és letörjön.

8.      Ne kelts olyan benyomást, mintha Isten elvárná bárkitől is, hogy megtérjen és életét kiszolgáltassa neki.

9.      Kizárólag csak a szelíd és megbocsátó Jézusról beszélj és arról, hogy a mennyei Atya szeret bennünket, bármit is teszünk, hiszen Ő a szeretet.

10.    Legyél toleráns mindenféle felfogás iránt, kerüld a konkrét állásfoglalásokat, hiszen mindenkinek keresnie kell az igazságot. A keresést tartsd magasabb rendű tevékenységnek, mint a megtalálást.

11.    Vigyázz arra, hogy mindig mindenki megelégedetten menjen haza az igehirdetésről...

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr332820814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2011.04.12. 23:38:05

Hálás Üdvözletem!

Ad egy "kis,nagy" kihívást egy pár pont De jó irányt adók. Hallottam egy előadótól egy érdekes megjegyzést.Egy "világi" emberek társaságában sok féle témával lehet jó hangulatot teremteni DE 2 dolog garantáltan lefagyasztja a hangulatot. Kezdj el beszélni JÉZUS-ról vagy a Halálról. Van benne valami.
Most egy kicsit másról írnék amit már hallottam régebben is de most kezdem igazán érteni.
Szerintem az egész Élet tanulás , De tanulhatok sokat ,okosodhatok életem nem fog igazán változni ha Én nem akarok változni vagy nem vagyok kész rá.
Lehet változni ha sokat tanulok? Igen lehet vehetek fel új szokásokat ami elindít egy folyamatot ami változáshoz vezet, Kell is az ilyen változás is.Viszont nagy különbség van ISTEN által a SZENTLELKEN keresztül változni és új szokások által változni.
Nehéz megmagyarázni De úgy gondolom nagyrészt belülről kifelé változik minden.

ISTEN ÁLDJON (köszönet a pontokért)
FERI

cheyenne 2011.04.15. 21:02:52

És még azok is elkövetik ezeket a hibákat rendszeresen,akik tanítják és próbálnak minket terelgetni...Hajjaj,akkor mit várunk(várnak) azoktól,akik az Út elején járnak!? Bocsánat,hogy nagyon szkeptikus vagyok,de igazán ráférne az egyházra a megújulás és ezt nem lehet varázsszóval ...Túl messze vagyunk a mai kor által támasztott igényektől és nem sok rugalmasságot látok.Szeretném ennek a cáfolatát látni...
süti beállítások módosítása