Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

eljövetel

2011. december 13. - Skata

krisztusbarzil.jpgJó lenne, ha eljönne az a nap, ami egy kicsit nyugodtabban önfeledtebben telik. Szeretném, ha egy kicsit hamarabb ágya kerülnék, s nem kellene későn is küzdeni azzal, hogy elég összeszedettek- e a gondolataim. Nem panaszképpen írom, hanem hogy érzékeltessem: sokan élünk úgy, hogy egy egész nap van már mögöttünk, a maga fárasztó helyzeteivel és fizikai erőnlétet is kívánó óráival, s vágyunk arra, hogy végre kipihenhessük, elfeledhessük ami mögöttünk van. Eljövetel- ez advent jelentése. Milyen jó, amikor ejön egy várva- várt hétvége, amikor hosszasan lehet nyújtózni, vagy csendben reggelizik együtt a család. Milyen jó, amikor eljön az a nap, amit már régen terveztünk, kirándulunk egy jót, vagy a csendes vízpartra kiülünk. Milyen jó, amikor viszont látjuk régi ismerőseinket- hónapok, évek múltán. Eljövetel- amikor benyit a kamasz egy hét kollégium után, amikor a szociális otthonban leül az ágy szélére a felnőtt unoka... Mennyi drága és kedves eljövetel! Szívet- lelket símogat!

Advent- várom a karácsonyt, a meghittségét, de sokkal inkább, hogy újra elmondhassam. ne várjatok tovább!Akinek el kellett jönnie az itt van, velünk van! Jézus második neve Immánuel, azaz Velünk az Isten! Tehát nem csak szabadítónk a bűnből, halálból, örök sötétségből! Emberek, miért keresgéltek, szaladgáltok, vágyakoztok olyan helyeken, ahol és amiben nincs ott Isten? Várom az ünnepet, mert ilyenkor máég jobban elérhető, befogadható ez a tény,  mivel az emberek szíves is nyiottabb!  Jézusban bízz és rájössz: Velünk az Isten!

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr243461503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2011.12.15. 21:03:52

Hálás Üdvözletem!

Mivel a nap vége felé írom ezt a pár sort engem is elkapott a fáradság és csak egy pár sort írnék amit most hallottam és sokat gondolkozom rajta .Bízom benne ,hogy tőled is hallok pár mondatot ,mint értelmezést .

Így szól és Luther Márton írta
ISTEN semmiből teremtett
Ha nem tudok semmivé válni magam
előtt
ISTEN semmivé sem tud tenni.

ISTEN ÁLDJON a mihamarabbi viszontlátás reményében azaz holnap.

Feri

Skata 2012.01.03. 16:35:22

Szerintem ez a gondolat az alázatról szól. Ha megalázom magam Isten előtt, akkor ő felemel. Ha nagyra tartom magam, mintegy a magam istenekéntm akkor ő nem tud velem kezdeni semmit. Vagyis tudna, mert mindenható, de én nem vagyok alkalmas arra, hogy találkozzam vele. Mert nem látom önmagamtól Őt.
süti beállítások módosítása