Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Az év igéje

2013. január 03. - Skata

Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük. Zsidó 13.14

jlosung2013.pngMaradni vagy menni? Sok fiatal kérdése ez. Bár sokaknak nem is kérdés: menni kell el itthonról, el a családtól messze a szülőföldtől, és szerencsét kell  próbálni, mert itt nincs miért maradni... A keresés is evidens: pénzkeresés, boldoguláskeresés áll a középpontban. És a választ is halljuk: " külföldön biztosan találunk is állást, lakást, munkát, elegendő pénzt..." Ha körbenézek a mezőberényi fiatal felnőttek sorában, alig látok itt békében megállapodott ifjú párokat, elégedett fiatal házasokat családokat. A friss diplomások igyekeznek elhagyni az országot. Mintha az ő szavuk lenne az év igéje.

Az eljövendőt keressük... Az Eljövendőt. Így kellene írni, nagybetűvel. Mert így egyértelmű lenne: az Eljövendő az a Jézus Krisztus, aki már egyszer eljött a világba, de újra el fog jönni. Őt keressük. Igen így, többes számban. Nem magányos utazóként, hóbortos kalandorként, aki öncélú és csak önmagéra gondol. Az év igéje a közösségről szól, a közösen keresgélőkről, az Úr Jézus felé együtt fordulókról.

Mit hoz az év? Titok. Egyedül az Úr előtt ismert. Nekünk viszont utat mutat év igéje arról, hogyan tekintsünk előre. Újra tudomásul kell venni, hogy életünk nem köthető egyetlen földi ponthoz és viszonyhoz sem maradandóan. E világ elmúlik. Bár biztosan vannak terveink otthonunk szépítésére, kisebb- nagyobb beruházásokra, lehet, hogy saját ambíciónk is már újabb kihívások felé sarkall, mégis be kell látnunk, hogy amit alkotunk, fejlesztünk és elérünk, az nem ( lesz) maradandó.

Az eljövendő Isten országa viszont örök. Mi  pedig azt az Úr Jézust keressük, aki abba az országba bevihet bennünket. Ő az idők teljességében eljött, hogy megismertesse velünk önmagát, Istenünk világát. Eljött, hogy értünk adja az életét és hogy feltámadása által megnyissa számunkra az örök élet kapuját. Ő el is fog az övéiért jönni egyszer, hogy mindig vele lehessünk. Közösen, mindannyian. Egy szép énekünk sorai szerint " Ott álljunk majd üdvbe öltözötten én és szeretteim köröttem." Ez a biztos jövő azoknak, akik Istent szeretik.

Ebben az évben is úgy kell élni, hogy számolunk e világ és saját életünk mulandóságával és keressük az Eljövendőt, aki velünk vándorol az úton, aki el sosem hagy, aki hűséges barátként kísér minket. És mielőtt úgy éreznénk, hogy rezignáltak lennének e sorok, vagy hogy ez az elmélkedés lebeszélt volna a tervezgetésről, az álmok szövögetéstől vagy a józan mérlegelésről, annak álljon itt egy újabb ígéret és egyben feladat Urunktól: " De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.Mt 6, 33

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr464996042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2013.01.03. 21:23:18

Hálás Üdvözletem!

A világ pedig elmúlik,és annak kívánsága is;de aki ISTEN akaratát cselekszi,megmarad örökké. 1 Jn2,17

Szerintem ebbe az Igébe minden és mindenki
belefoglaltatik.

Erős vár a mi ISTENÜNK

Feri
süti beállítások módosítása