Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Az az egy

2010. augusztus 27. - Skata

Nap nap után találkozom olyan kiengesztelhetetlen emberekkel, akik nem akarják belátni, hogy életről-halálról döntenek akkor, amikor kezdeményezik vagy elutasítják a megbocsátást. Miközben a megbocsátás sürgető feladat, mintha épp erre lennénk a legkevésbé készek. Minthogyha értetlenek lennénk erre a felnőtteknek való feladatra: szívből megbocsátani.

„Csak azt az egyet nem tudom megbocsátani…!” Tényleg igaz lehet az, amit háborgó vagy panaszos hangon kimondunk: csak azt az egyet. Úgy érezzük, nem tehetünk róla. Úgy gondoljuk, nem nagy dolog, hiszen csak azt az egyet nem. Ám, ha csak kicsit is átfogalmazzuk a mondatot, érdekes hangsúlyeltolódás keletkezik: csak azt az egyet kellene megbocsátanom… Lehet, hogy csak az az egy megbocsátás hiányzik ahhoz, hogy kiengesztelődjek, hogy visszataláljak belső békémhez, és ráleljek az útra, mely elvezet a boldogsághoz, netán az üdvösséghez.

Jézus e kérdésben is radikális volt. Amikor a tanítványok nevében Péter egyszer megkérdezte tőle: „Uram, ha vét ellenem testvérem, hányszor kell neki megbocsátanom? Talán hétszer is?”, Ő csak ennyit mondott „Mondom neked, nem hétszer, hanem hetvenszer hétszer is.” (Mt 18,21-22). Jézus válasza ma sem azt jelenti, hogy négyszázkilencven alkalommal kell megbocsátanunk, hanem sokkal inkább azt: mindig, akárhányszor. S ebben bizony ama bizonyos egy is benne van. Mert akármilyen kevésnek is tűnik, végső soron azon az egyen múlhat minden.

( Lakatos Csilla írása, Tamásy Évától kaptam.)

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr112252111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2010.08.27. 21:57:44

Sziasztok!

Először is kellemes pihenést,kikapcsolódást,feltöltődést.
Magam nevében ,várom a mihamarabbi viszontlátást.
Olyan kérdés foglalkoztat ,hogy a lelki békéért nap mint nap tenni,cselekedni kell.
Sokszor felmerül bennem a kétely ,hogyan tudok egyből szívből megbocsájtani?
Azt találtam nap mint nap figyelemmel
,türelemmel,és még sok mindennel éljek,és szívből cselekedjek.
Minél jobban belemerülök annál többet
kell dolgoznom saját magamon .
Befejezve.
Akkor jó Pihenést.
Minden jót nektek.
FERI

Skata 2010.08.28. 07:35:47

Megbocsátani csak úgy lehet, hogy tudtatosítom magamaban: én is megbocsátásból élek. Ha naponta szembesülök azzal, mennyi mindent tesz értem az én jóságos Jézusom, sőt értünk még életét is adta, akkor én is igyekszem hozzá hasonlóan tenni. Megbocsátani nem könnyű. Dolgozni kell azon, hogy ne az önzés és büszkeség, hanem a szeretet kerekedjen felül.
Köszönjük a kedves sorokat! Remélem Te is jól vagy! JÖVŐ PÉNTEKEN 6 ÓRAKOR ÚJRA INDUL A BIBLIAISKOLA!

feró 2010.08.30. 23:58:03

@Skata: Köszönöm a választ.

Ez egy késő éjszakai gondolat,valamikor
ilyenkor jönnek elő valahonnan mélyről.
Az szívből jövő szeretet legyőz minden
félelmet,kételyt. Igaz-e ,hogy akiről
negatívan gondolkozom az az ÉN szememben
soha nem fog "nőni",
Jó-e ha a jellem fejlődésem Jézus jellemét Követi.

Köszönettel FERI
süti beállítások módosítása