Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Kitartó várakozás

2010. november 29. - Skata

Uram, erőtlen és remegő kézzel gyújtottam ma egy apró lángot. Nagyon egyszerűt, egyáltalán nem feltűnőt. De menthetetlenül ki van szolgáltatva a szélnek és a hidegnek! Csupán tartani tudom a  kezemben, igazán éltetni, táplálni képtelen vagyok. Őrzöm reszkető ujjaimmal. Tudom, ez az apró kis láng halandó, mint az is, aki a kezébe  tartja. Elmúlik majd a fénye, minta  kitartásunk tüze, vagy mint az ígéretünk lángja. Olyan sokszor megtanuljuk, hogy az idő múlásának a legbiztosabbnak hitt értékeink sem képesek ellenállni. Nagyon jó arra gondolni, hogy te hagyod, hogy a sötétségben még várakozzam. Ha bátran és bizakodva nézek előre, akkkor a fény útját kereshetem. Ez vezet előre az életemben napról-napra, mint a reménység sugara. Bárcsak tudnád, mennyire várlak! A szemeim már nagyon fáradtak a szüntelen figyeléstől. Gyertyát tartó kezeim is ellankadnak. Egyre gyakrabban tenkintgetek körbe-körbe, és kémlelem a horizontot. Az ünnepen talán megint megtanulhatom, hogy te vagy mindenek mögött, te készen állsz, és elindulsz felém, hogy találkozzál velem. Csak el ne fogyjon addig a  figyelmem, erőm és kitartásom! ( Szabó Lajos)

Várva vártam az Urat és Ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat. Zsoltár 40,2

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr882481839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feró 2010.11.30. 00:55:18

Áldott Adventet!

Az Élet tele van csodákkal csak meg kell
tanulnom meglátni őket,DE KI és MI az ami
hozza a változást?ISTEN aki ad az Embernek
égő tüzet a Szívébe és Tettébe . Elhivatottságot életébe ami olyan mint egy
"erős mágnes" vagy mint gyertyának a meggyújtott gyufa vagy mint lepkének az égő lámpa vonzza az Embereket.
Valahogy másodpercek alatt megérezhető.
ŐK azok Akik össze kovácsolnak egy közösséget.Mindenki hatással van valakire ,sokszor ezt nem is tudja de
Célt ér a tette,hite.
Milyen lehet az ha sokáig vagy sokszor
vagyunk LELKI BÉKÉBEN ?
Ez egy késő esti elmélkedésem.
Kissé érthetetlen elnézést.

Minden Jót
FERI

Skata 2010.12.01. 19:48:14

Ha sokszor van béke a szívünkben, akkor az egyre inkább elural minket, s egyre inkább vágyunk arra, hogy még többször vegyen minket körül. Nekem sokszor nagyon kell a csönd, hogy hallhassam a hozzám érkező gondolatokat. Ugyanakkor tudni kell kiszűrni a csöndes hangot akkor is, ha kicsot nagyobb az alapzaj... Jézus békéje más, mint a világ harmóniája, megnyugvása. Ez az isteni világból jövő ajándék: mennyei otthonunk hagulatából kapunk valami előhírt.
süti beállítások módosítása