Építsetek utat a pusztában az Úrnak! Ézs 40,3

Igék, imák, képek

Igék, imák, képek

Egyházfenntartó járulék

2012. január 08. - Skata

Kedveseim!

Ismét le kell írnom, milyen nagy jelentősége van az egyházfenntartó járulék fizetésének.

Először is: gyülekezetünk önfenntartó, abból élünk, amit az ide tartozó hívek önszántukból felajánlanak. Ha beruházási támogatáshoz jutunk, vagy pályázaton nyerünk, az nem fordítható a működésünkre!

Másodszor: aki a mi közösségünket érzi lelki otthonának, annak anyagi szempontból is illő hozzájárulnia a költségekhez. ( Templomfűtés, világítás, felújítások, lelkész- és  kántorok javadalma, fúvóskör működése, táboroztatás...) A mi szervezetünknek is pontosan olyan költségei vannak mint egy családnak, sőt mivel intézmény, egyéb szabályok is vonatkoznak ránk.

Harmadszor: az én munkám minősítése is a statisztikák alapján történik. Az egyházadó tekintetében a tények magukért beszélnek. ( A szeretteljes, névtelen adományok, vagy természetbei felajánlás is fontos, de aki ezt év közben megteszi, egy jelképes összeggel jelezhetné személyes kötődését is.)

Negyedszer: Sok aktív egyháztagunk tölthetne be tisztségeket, ill. fejezhetné ki véleményét a most esedékes választások során. De ehhez törvényeink értelmében egyházfenntartó egyháztagnak kell lenni.

Ödöször: az ősök lelki és anyagi hagyatékának őrzése, gondozása az utódok kötelessége.

Tehát, ne érzze senki, hogy a pénztárcájába szeretnénk kukkantani, sokkal inkább felelősségteljes, felnőttjogú egyháztagságra buzdítok. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skata.blog.hu/api/trackback/id/tr23528856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása